Blogit22.03.2021

Henkilökuvassa Varkauden kaupungin Katariina

Varkauden kaupungin henkilöstöjohtaja Nina ja henkilöstöasiantuntija Katariina saivat yhden Kuntarekryn kymmenvuotispäivien kunniamaininnoista. Perusteluina kunniamaininnalle oli, että Ninalla ja Katariinalla on todellinen halu ja tahto tehostaa toimintaa Kuntarekryn avulla. He ovat tehostaneet rekrytointiprosessejaan ja ovat jatkuvasti valmiina kehittämään toimintaa. Jos Kuntarekryssä on ominaisuus, joka parantaa rekrytointiprosessia, he ovat ensimmäisten joukossa ottamassa sen käyttöön. Näin toimien he ovat saaneet erinomaisesti toimivan rekrytointiprosessin Varkauteen. Pääsimme haastattelemaan Varkauden kaupungin henkilöstöasiantuntija Katariinaa, ja kuulemaan tarkemmin hänen urastaan Kuntarekryn ja rekrytoinnin parissa.

Kerro hieman itsestäsi ja millainen tausta sinulla on rekrytointien parissa toimimisesta.

Aloitin Varkauden kaupungilla varhaiskasvatuksen esimiehenä, josta siirryin rekrytointitehtäviin. Kuntarekry täällä meillä otettiin käyttöön vuoden 2012 alussa ja silloin siirryin työskentelemään rekrytointiyksikköön. Vuonna 2012 teimme myös ensimmäiset rekrytoinnit ja sijaisrekrytoinnit Kuntarekryn kautta.

Mitkä ovat ensimmäiset muistosi Kuntarekrystä?

Ensimmäiset muistoni sijoittuvat järjestelmän rakentamiseen ja sen käyttöönottoon. Ne olivat jänniä aikoja, kun päästiin tekemään ensimmäisiä rekrytointeja Kuntarekryn kautta ja myös se, kun saatiin ensimmäisiä hakemuksia takaisin. Silloin oli hienoa huomata, että tämähän toimii!

Miten Kuntarekry on vaikuttanut työhösi?

Kuntarekry vaikuttaa paljonkin, sillä sen kautta hoidetaan kaikki kaupunkimme rekrytoinnit. Itse toimin muun muassa organisaatiossamme Kuntarekryn pääkäyttäjänä, teen rekrytointeja sekä ratkon järjestelmään liittyviä kysymyksiä ja ongelmia.

Miten rekrytointi on omasta näkökulmastasi muuttunut viime vuosien aikana?

Erilaiset sähköiset systeemit ovat muuttaneet rekrytointitapoja ja tuoneet mukanaan mahdollisuuksia. Työnantajaesittelyt ovat monipuolistuneet ja videohaastattelut yleistyneet. Videon muodossa voi toteuttaa nykyään niin työpaikkailmoitukset, hakemukset kuin myös työhaastattelut.

Sinulla on pitkä ura kuntaorganisaatiossa takana, mitä mukavia muistoja tai hauskoja sattumuksia nostaisit erityisesti esiin vuosien varrelta?

Paljon hyviä muistoja, joista on vaikea nostaa yhtä! Yksi hauska kommellus kävi kerran, kun julkaistiin operekryjä keväällä ja hakulomakkeestamme oli jäänyt pois koulutus ja työkokemus osiot ja hakijoilta kysyttiin vain henkilötiedot ja lisäksi oli vapaa kenttä, jossa hakijat saivat kertoa itsestään. Siinä oli rehtoreilla ihmettelemistä, kun lukivat hakemuksia. Onneksi mitään peruuttamatonta ei tapahtunut, vaan saatiin myöhemmin lisättyä puuttuvat kohdat ja hakijat pääsivät päivittämään tietojaan.

Jos joku pohtii, että kannattaisiko Kuntarekryä käyttää rekrytoinneissa, mitä kertoisit hänelle?

Kannattaa kyllä, sillä Kuntarekry tarjoaa hyvät mahdollisuudet rekrytointeihin ja kehittyy jatkuvasti. Viime aikoina on panostettu esimerkiksi videoihin ja työnantajaesittelyihin. Kuntarekrystä saa näppärästi hakijoiden tiedot ja myös hakemusten käsittely on kätevää. Ei tarvitse enää tulostella tai muuta, vaan kaikki pääsevät laittamaan kommentteja oikeuksiensa mukaan, mikä helpottaa ja sujuvoittaa hommaa.

Jos joku pohtii, että kannattaisiko hakea Varkauden kaupungille töihin, niin mitä kertoisit hänelle?

No mikä ettei! Varkauden kaupungilla on loistavat mahdollisuudet kehittyä ja edetä uralla. Itsekin tulin kaupungille ihan erilaisiin tehtäviin kuin missä tällä hetkellä työskentelen. Olen myös sivusta päässyt seuraamaan monen muun urakehittymistä. Varkauden kaupungilla myös työhyvinvointiasiat huomioidaan todella hyvin. Varkauden kaupunki on todella kehityshaluinen ja halu uudistua on läsnä jokapäiväisessä tekemisessä.

Katariinalla on takana pitkä ura kuntaorganisaatiossa, mutta nyt hänen on aika siirtyä nauttimaan ansaistuista eläkepäivistä. Varkauden kaupungin henkilöstöjohtajan Ninan mukaan, Katariinalla on ollut suuri rooli Varkauden kaupungilla. Kollegat ovat huomanneet Katariinan loistavat pedagogiset taidot, ja Katariina onkin toiminut kaupungin sisäisenä Kuntarekryn kouluttaja. Katariinalta on aina voinut kysyä apua liittyen Kuntarekry-järjestelmän ja miksei muihinkin ongelmiin. Toivotamme Katariinalle oikein mukavia eläkepäiviä ja kiitämme hienosta työpanostuksesta!

Kaikki kunniamaininnat löydät täältä

Lue lisää aiheista

Jaa kirjoitus