Blogit12.10.2022

Hyvinvointialueuudistuksen tuomat muutokset Kuntarekryyn kuntien näkökulmasta

Hyvinvointialueuudistus on jo lähes nurkan takana ja parin kuukauden kuluttua suuri joukko työntekijöitä tulee siirtymään kunnilta hyvinvointialueille. Muutos on valtava ja se on väistämättä toki aiheuttanut monenlaisia kysymyksiä kunnan palvelukseen jäävien Kuntarekry käyttäjien osalta. Tässä muutamia vinkkejä, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun tuo muutos tapahtuu.

Mikään ei katkea

Ensimmäinen ja tärkein asia on muistaa, että Kuntarekryn käyttö jatkuu katkeamatta, vaikka henkilöstön siirto hyvinvointialueiden palvelukseen tapahtuukin. Mitään toimintoja ei ajeta alas, eikä minkään kunnan olemassaolo Kuntarekryssä lakkaa. Voitte siis huoletta käyttää järjestelmää, kuten tähänkin asti.

Tarkista organisaation kuvaukset ja työpaikkailmoitukset

Vaikka Kuntarekryn käyttö jatkuu täysin normaalisti, on kuitenkin muutamia asioita mitkä kannattaa tarkistaa. Ensimmäisenä asiana organisaation kuvaukset ja työnantajaesittelyt sivustolla. Niissä voi hyvinkin olla mainintoja siitä, että teillä tarjotaan sotealan työpaikkoja, mikä ei jatkossa enää pidäkään paikkaansa. Nämä sisällöt on hyvä käydä läpi ja tarkistaa, jotta tuollaisia sisältöjä ei enää työnantajaesittelystä tai työpaikkailmoituksilta löydy.

Kuvauksia voi löytyä urasivun lisäksi myös siis työpaikkailmoituksilta. Ja useat organisaatiot käyttävät rekrytointipohjia. Jos vanhoissa pohjissa on käytetty kyseisiä mainintoja, niin ne voivat vielä vuosien takaakin löytää tiensä työpaikkailmoituksille. Eli rekrytointipohjat kannattaa myös tarkistaa ja muokata vastaamaan uutta tilannetta. Sama tilanne koskee myös sitä, jos teette rekrytointeja kopioina vanhoista rekrytoinneista, joiden pohjalta ilmoituksia julkaistaan. Näistäkin nuo vanhat kuvaukset voivat löytää ilmoituksille vielä pitkän ajan jälkeen, joten niiden osalta on syytä olla erityisen tarkkana.

Työpaikkailmoitukset kannattaa käydä läpi, mikäli teillä on avoinna sotealan työpaikkoja. Sotealan työpaikkojen osalta kannattaa varmistaa, että niiden hakuajat päättyvät ennen vuoden vaihdetta, koska tuon ajan jälkeen kunnat eivät enää rekrytoi uusia sotealan työntekijöitä. Tämä kannattaa myös ottaa huomioon, jos loppuvuoden aikana julkaistaan uusia sotealan rekrytointeja.

Avoimet hakemukset ja sijaisrekrytoinnit

Useat organisaatiot käyttävät avoimia hakemuksia sekä sijaishakemuksia, joiden hakuajat ovat pitkiä. Parhaissa tapauksissa, jopa pitkälle ensi vuoteen. Eli jos teidän avoimissa hakemuksissanne tai sijaisilmoituksissanne on mainintoja sotealan paikoista, korjatkaa ilmoitusten sisällöt. Tai jos haette sijaisia suoraan sotepuolelle, niin suosittelemme keskeyttämään haut kokonaan muutoksen lähestyessä.

Teillä voi olla sijaispankissanne runsaasti sijaisia, jotka ovat sotealan sijaisia. Tämähän tarkoittaa, että mikäli he tekevät sijaisuuksia ainoastaan sotepuolella, he eivät enää tulevaisuudessa tule kunnille tekemään sijaisuuksia. Joten sijaispankkinne kannattaa käydä läpi ja tehdä sille siivousoperaatio. Sijaisten tarkastusmerkintöjen läpikäynnissä voitte hyödyntää uutta sijaisten massatarkistusmerkintää, jonka avulla voitte myös poistaa sotepuolen sijaisten tarkastusmerkinnät, näin ollen he eivät enää nouse esiin sijaishauissa.

Rekisterinpitäjä

Vaikka sotealan rekrytoinnit eivät katoa järjestelmästä mihinkään, toimivat työnantajat edelleen henkilötietojen rekisterinpitäjänä. Tämän myötä olisi suotavaa, että sotealan rekrytoinnit saadaan maaliin jo vuoden 2022 puolella. Jos rekrytoiva esimies siirtyy uuteen organisaatioon, ei hänellä enää ensi vuoden aikana ole pääsyä kunnan rekrytointeihin. Tällä ehkäistään sitä, että henkilön pitäisi yhtäkkiä tammikuussa päästä katsomaan toisen organisaation rekrytointeja. Näiden rekrytointien tekemisen siirtäminen hyvinvointialueelle kannattaa tehdä heti, kun se on vain mahdollista.

Myös hyvinvointialueelle siirtyvien henkilöiden tunnukset tulisi arkistoida, koska he eivät enää ole kunnan työntekijöitä. Näin ollen he eivät pääse katsomaan rekrytointien tietoja enää jatkossa. Käyttäjien tunnusten arkistoinnin voi aloittaa heti, kun tiedetään että hän ei enää tunnuksiaan tarvitse.

Jos kaipaat apuja tai jokin muutoksen läpiviennissä askaruttaa, laita meille viestiä ja katsotaan yhdessä, miten voimme olla avuksi.

Ota yhteyttä