Blogit

Blogit03.07.2019

Kannattaako kesällä rekrytoida?

Kesä on saapunut Suomeen ainakin osittain. Jossain päin Suomea on ollut jopa lämmintä ja aurinkoista. Sosiaaliset mediat kuhisevat lomailmoituksia ja sähköposteihin tulee kesätervehdykset automaattivastauksena. Heinäkuu on yleisesti hiljaisempaa aikaa työrintamalla, kun ihmiset lataavat akkuja kohti syksyn koitoksia. Kysymys kuuluukin pitäisikö myös rekrytoinnin osalta pitää kesäloma ja laittaa kioski kiinni?

Kesä ei ehkä työrintamalla ole sitä vilkkainta aikaa, mutta kuitenkin rekrytoijat voivat käyttää tätä hiljaista aikaa hyödykseen monipuolisesti. Monet ihmiset ehtivät ajatella lomansa aikana uusia haasteita, ja ovat ehkä sitä myöten myös valmiimpia ajattelemaan uutta suuntaa uralleen. Kevään lisäksi alkusyksy on yleensä vilkasta aikaa rekrytoinnissa* Tässä muutamia vinkkejä kuinka edistää kesän ja syksyn rekrytointia sieltä kuuluisasta kesämökin laiturin nokasta.

Käytä verkostojasi

Sosiaalinen media ja etenkin LinkedIn kasvattavat jatkuvasti suosiotaan työnhakukanavina. Rekrytointien ei näissä kanavissa tarvitse olla edes aktiivisia työpaikkailmoituksia vaan enemmänkin sosiaalista kanssakäymistä. Käytä hyödyksi verkostojasi ja sosiaalista mediaa etsiessäsi uusia kandidaatteja. Somessa voit myös rakentaa työantajamielikuvaasi sekä

Sosiaalisen median kanavista löytyy myös monipuolisia ammatillisia verkostoja. Niissä eri alojen ammattilaiset kertovat vinkkejä parempaan tekemiseen ja verkostoituvat. Nämä kanavat voivat olla kullanarvoisia mahdollisuuksia rekrytoijalle. Vaikka verkoston jäsenet eivät itse kaipaa uusia haasteita, he luultavasti tuntevat jonkun jolle sinun tarjoamasi paikka voisi sopia.

Suunnittele ja tee taustatyöt kunnolla

Rekrytointi ei ole pelkästään työpaikkailmoituksia ja hakemusten tutkimista. Kesällä on aikaa myös suunnitella tulevia rekrytointeja tai vaikkapa tutkia dataa ja kehittää rekrytointimarkkinointiasi parempaan suuntaan. Käytä kesäaikaasi viisaasti ja tee hyvät suunnitelmat, miten toimia syksyn rekrytoinneissa. Parhaat ideat tulevat yleensä vapaa-ajalla. Älä mieti liikoja, mutta ole kuitenkin valmiina kirjaamaan ideat vaikkapa seuraavaa työpaikkailmoitusta varten ylös.

Ole valmiina, mutta älä liian innokas

Usein rekrytoijat ajattelevat, että ei kesällä tehdä töitä. Se on varmastikin totta, eihän kukaan halua tuhlata lomaansa työasioiden miettimiseen. Kuitenkin kesällä monet aktiiviset ja passiiviset työnhakijat ehtivät tutkimaan millaisia haasteita olisi tarjolla. Saat varaslähdön jos kykenet kesän aikana herättämään talenttien mielenkiinnon, kun muut rekrytoijat vasta saapuvat töihin ja alkavat miettiä mitä syksy tuo tullessaan.

Vaikka edellinen kohta voikin saada sinut ajattelemaan, että nyt kun muut lomailevat, on minun saumani iskeä! Ei ihan niinkään. Useat ihmiset latailevat akkujaan kesällä, joten ei kannata suin päin rynnätä tarjoamaan uusia paikkoja. He eivät ehkä innostu siitä, heidän lomansa keskeytyy työnhakemisen takia. Kannattaa mieluummin panostaa siihen, kun tämä henkilö huomaa sinun tarjoamasi siellä laiturin nokassa, hän kiinnostuu ja on valmis hakemaan oman aikataulunsa puitteissa.

*Kuntarekryn tilastoraportit.

Tutustu myös rekrytointipalveluihimme

Lue lisää aiheista

Jaa kirjoitus