Tiedotteet

Tiedotteet11.09.2020

Sijaisrekisterin käyttöliittymäuudistus

Kuntarekryn sijaisrekisterin käyttöliittymäuudistuksessa jatketaan visuaalisesti samalla linjalla, kun syksyllä 2019 toteutetussa rekrytointimodulin uudistuksessa. Rekrytointimodulin uudistus sai hyvää palautetta, joten samalla linjalla on helppo jatkaa.

Sijaisrekisterimodulin käyttöliittymän uudistusta aloitettiin tekemään keväällä 2020. Aikataulullisesti emme ole päässeet ihan alkuperäiseen tavoitteeseen, jonka mukaan uudistus olisi valmiina päivitettäväksi Kuntarekryn koulutusympäristöön syksyllä/syystalvella. Historiallisen poikkeuksellinen kevät ja kesä ovat vaikuttaneet hieman myös meidän tekemiseen. Tällä hetkellä uudistushanke on sellaisessa vaiheessa, että uudistettu sijaisrekisteri tullaan päivittämään Kuntarekryn koulutusympäristöön joululomien jälkeen, todennäköisesti heti uuden vuoden jälkeen viikolla 1.

Tulevan syksyn aikana tulemme järjestämään uudistuksien esittelywebinaareja, joiden aikatauluista tiedotetaan erikseen. Ensimakuja uudistuksista on saatavilla Kuntarekry-päivässä 6.10.

Ilmoittaudu Kuntarekry-päivään

Toiminnallisia uudistuksiakin tulossa

Vaikka sijaisrekisteriuudistuksessa pääpaino onkin käyttöliittymäuudistuksessa ja toiminnallisuuden pääperiaatteet pysyvät samoina, toteutetaan uudistusprojektin aikana myös toiminnallisuutta. Isoin muutos on ehkä se, että sijaisrekisteri tulee kokonaisuutena jakautumaan kahteen osa-alueeseen: 1) sijaispankin hallintaan sekä 2) sijaistarpeiden hallintaan.

Sijaispankin hallinta

Sijaispankin puolella ylläpidetään ja käsitellään sijaisrekisterissä olevia sijaisia. Sijaispankissa huolehditaan, että sijaisten tiedot ovat ajan tasalla ja että sijaisia on käytettävissä riittävästi. Sijaispankki käsittää nykyisen Kuntarekryversion toiminnoista mm seuraavat: Etsi sijaisrekisteristä, tarkastusmerkintöjen tekeminen ja sijaisrekrytointien hallinnan. Sijaispankin etusivulle käyttäjä voi itse tallentaa haluamiaan raportteja / listauksia, joilla saa suoraan esiin haluamansa hakijat sijaispankista: esim ”Uudet hakijat, joilla on jokin tietty koulutus” tai esim ”Sijaiset, jotka ovat käytettävissä ja kelpoisia englanninopettajan sijaisia tiettyyn kouluun”.

Sijaistarpeiden hallinta

Sijaistarpeiden hallinta -osiossa käyttäjä käsittelee ajankohtaisia sijaistarpeita sekä täyttää organisaatiossa syntyneitä sijaistarpeita. Sijaistarpeiden hallinta käsittää nykyisen Kuntarekryversion toiminnoista nimensä mukaisesti sijaistarpeen luonnin ja sijaistarpeiden selaamisen sekä toiminnot hakijan etsimiseen ja kiinnittämiseen tiettyyn sijaistarpeeseen. Oheisessa esimerkkikuvassa kuvakaappaus siitä, miltä sijaistarpeiden hallinnan etusivu näyttää kehitystyön tässä vaiheessa: etusivulta pääsee suoraan ajankohtaisiin sijaistarpeisiin ja nykyversion tapaan käyttäjä voi tallentaa omia sijaistarvelistauksia heti etusivulle.

Jos sinulla on kysyttävää sijaisrekisterin uudistuksesta, voit laittaa meille viestiä alla olevan painikkeen kautta.

Ota yhteyttä