Tiedotteet

Tiedotteet15.06.2020

Sijaisrekrytoinnin uudistus syksyllä

sijaisrekrytoinnin uudistus

Kuntarekryn sijaisrekisterin käyttöliittymän uudistaminen on luonnollinen jatkumo viime syksynä tehdyn perusrekrytoinnin uudistukselle ja sijaisrekisterinkin puolella noudatetaan visuaalisten elementtien osalta samaa linjaa kuin rekrytoinnin puolella, jossa uusi ilme on saanut erittäin positiivista palautetta.

Uutisoimme aiemmin, että uudistus tulee tapahtumaan ensi syksyn aikana ja olemme saaneet ”huolestuneita” yhteydenottoja, että ”Onko se sitten ihan erilainen, kun tuun kesälomilta takas töihin”. Vastaus tähän on, että ”Huoli pois, lomailkaa rauhallisin mielin, emme julkaise uudistusta heti lomien jälkeen vaan hieman myöhemmin syksyllä. Eli voitte palata lomalta töihin ja rauhassa valmistautua muutokseen”. Tulemme tiedottamaan tarkemmista aikatauluista sekä järjestämään uudistuksien esittelywebinaarin lomien jälkeen, lähempänä julkistusta.

Ei pelkkää ulkoasua - Uudistuksiakin tulossa

Sijaisrekisteri tulee jakautumaan kahteen osa-alueeseen sijaispankin hallintaan sekä sijaistarpeiden hallintaan. Sijaisrekisterin jakamisella kahteen osaan pyritään siihen, että sijaisrekry olisi mahdollisimman selkeä ja helppo käyttää. Tavoitteena on selkeyttää sijaispankissa olevien sijaisten käsittelyä sekä tehostaa sijaistarpeiden hallintaa ja sijaisuuksien täyttämistä.

Sijaispankin hallinta

Sijaispankin puolella ylläpidetään ja käsitellään sijaisrekisterissä olevia sijaisia. Sijaispankissa huolehditaan, että sijaisten tiedot ovat ajan tasalla ja että sijaisia on käytettävissä riittävästi. Sijaispankin kautta

hoidetaan haastattelut, tarkastusmerkinnät hakijoiden tietojen päivittäminen sekä yleinen hakijaviestintä. Sijaispankin avulla rekrytoijien on helpompi nähdä, kuinka paljon sijaisia on käytössä ja ovatko heidän tietonsa ajan tasalla.

Sijaistarpeiden hallinta

Sijaistarpeiden hallinnan tavoitteena on olla paikka, josta käyttäjä nopeasti pääsee käsittelemään ajankohtaisia sijaistarpeita sekä luomaan ja täyttämään uuden sijaistarpeen. Sijaistarpeiden hallinnan puolella on panostettu siihen, että mahdollisimman sujuvasti jo etusivulta tai sijaistarvelistauksesta pääsee tekemään haluamiaan toimenpiteitä sijaistarpeisiin liittyen ja että nämä toiminnot pystyisi viemään loppuun aiempaa sujuvammin. Käyttöliittymällisesti tuodaan enemmän esiin toimintoja, joita tietyssä tilanteessa tai näkymässä todennäköisimmin halutaan tehdä.

Jos sinulla herää kysymyksiä, voit laittaa meille viestiä alla olevan painikkeen kautta.

Ota yhteyttä