Blogit12.03.2019

Videorekrytointi palvelee sekä haastattelijaa että työnhakijaa

videorekrytointi

Videot ovat kasvattaneet jatkuvasti suosiotaan internetin käyttäjien joukossa. Ciscon ennusteiden mukaan jopa 82% internetissä kulutetusta sisällöstä tulee olemaan videoita vuoteen 2022 mennessä.

Samalla yhä useammat yritykset ja organisaatiot ovat löytäneet videoiden mahdollisuudet ja ottaneet ne osaksi toimintaansa. Rekrytoinneissa video on monipuolinen työkalu ja se palvelee sekä työnantajia että työnhakijoita. Tästä syystä videot ovatkin löytäneet vahvasti paikkansa osana organisaatioiden rekrytointiprosesseja. Työnantajat voivat videoiden avulla luoda organisaatiostaan avoimemman kuvan. Työnhakijat taas pääsevät paremmin tuomaan osaamistaan sekä persoonaansa esille.

Videorekrytointi integroituu Kuntarekryyn nopeasti

Videohaastattelun avulla haastattelet useita kandidaatteja kerralla

Parhaimmillaan avoimeen työpaikkaan voi tulla jopa satoja hakemuksia. Tämä voi aiheuttaa valtavia työkuormia rekrytoijille ja esimiehille. Joukossa voi olla myös lukuisia hyviä hakemuksia, joten heidän kutsumisensa henkilökohtaisiin haastatteluihin veisi työaikaa useita päiviä.

Videohaastatteluiden avulla rekrytoijat voivat haastatella useita kandidaatteja nopeammalla haastattelusyklillä. He pääsevät arvioimaan laajemman määrän hakijoita ja näkemään, miten hakijat ilmaisevat itseään jo ennen kutsua henkilökohtaisiin haastatteluihin. Näin rekrytoija säästää aikaa ja tehostaa rekrytointiprosessiaan.

Videorekrytoinnin avulla luot myös tasa-arvoisen haastattelukokemuksen kysymällä jokaiselta ehdokkaalta samat kysymykset samalla tavalla. Eikä sinun tarvitse kirjoittaa ylös tai muistella heidän vastauksiaan viikkojen jälkeen, vaan voit yksinkertaisesti katsoa haastatteluvideot uudestaan.

Valmistaudu ja mieti vastauksesi rauhassa

Työhaastattelu voi olla työnhakijalle jännittävä paikka. Videohaastattelu antaa mahdollisuuden miettiä vastauksia haastattelukysymyksiin rauhassa ja aikaa muotoilla kunnollisia vastauksia. Avain onnistuneeseen videohaastatteluun onkin onnistunut valmistutuminen. Videoiden avulla voit vastata haastattelukysymyksiin niin useasti, että olet varmasti tyytyväinen. Samalla saat hyvää harjoitusta tulevia henkilökohtaisia haastatteluita varten. Samalla se myös antaa mahdollisuuden erottua satojen muiden paperisten hakemusten joukosta.

Pahimmillaan haastatteluaikataulujen sopiminen voi olla yhtä tuskaa. Vaikka kuinka haluttaisiin löytää yhteinen aika, se ei aina ole helppoa. Videohaastattelu joustaa tässä vaiheessa prosessia hyvin. Työnhakijat voivat myös vastata videoihinsa missä ja milloin haluavat, joten ensimmäisessä vaiheessa kummankaan kiireisen osapuolen ei tarvitse sopia aikatauluja haastattelulle.

Miksi videorekrytointia kannattaa hyödyntää?

  • Videoiden avulla saat syvemmän ymmärryksen hakijasta
  • Voit luoda parempaa työnantajamielikuvaa
  • Sitouttaa työnhakijoita paremmin
  • Säästää aikaa ja tehostaa rekrytointiprosessia
  • Helpottaa muistamista, vähentää muistiinpanoja

Lue myös tarkemmin miksi hyödyntää videoita rekrytoinnissa

Haluatko kokeilla videorekrytointia? Ota yhteyttä