Ajankohtaista06.10.2020

Työnhakijoiden tueksi uusi chatbot

krobotti chatbot kuntarekry

Kuntarekryn uusi väsymätön asiakaspalvelija esittäytyy. Hänen nimensä on KRobotti ja ravinnokseen hän tarvitsee vain mahdollisimman paljon tietoa.

Olemme kehittäneet Kuntarekry.fi -sivustolle tekoälypohjaisen chatbotin, joka opastaa työnhakijoita heidän ongelmatilanteissaan. KRobotti korvaa nykyisen nappibottimme RekryRitvan. Nappibotilta on kysytty päivittäin yli 100 kysymystä, joten uskomme, että KRobotti pääsee vähintään samoihin lukemiin ja 24/7-palveluajallaan pystyy auttamaan työnhakijoita laadukkaasti myös silloin kun me muut asiakaspalvelijat olemme nukkumassa.

Lähteenä dataa

KRobotti sai alkunsa viime kesäkuussa järjestetyssä FCG Talentin Hack Your Talent –päivässä. Tuolloin KRobotista oli vain idea ja sitä ruvettiinkin kehittämään suurella innolla pienen tiimin voimin. Kehitysprojektin aikana ollaan opittu lisää neuroverkoista, vastausten tiivistämisestä sekä siitä, miten monipuolisesti työnhakijat erilaisia asioita meiltä kysyvät.

Botin toiminta perustuu siihen, että vapaasti kirjoitetun kysymystekstin avulla ennustetaan sopivaa vastaustekstiä ennaltamääriteltyjen vastausten joukosta. Tärkeässä roolissa on ollut tarjota KRobotille monipuolista dataa ja erilaisia kysymyksiä työnhakemiseen liittyen ja siinä tiimi onkin saanut mukavasti apua myös muilta työkavereiltaan. Kysymyksiä ja vastauksia on luotu Kuntarekryn asiakastukeen tulleiden oikeiden tukipyyntöjen perusteella, joten KRobotti on heti julkaisuhetkellä valmiina vastaamaan työnhakijoiden kysymyksiin.

KRobotti osaa vastata tällä hetkellä noin viidenkymmenen yleisimmän aihealueen kysymykseen ja opastaa tarvittaessa eteenpäin ihan oikean ihmisen juttusille. Kysyttäessä se osaa kertoa myös vitsejä tunnelman keventämiseksi. KRobottia kehitetään jatkuvasti ja sille opetetaan lisää asioita, jotta sen osaaminen kehittyy eteenpäin. Alussa se saattaakin vastata hieman hupsusti, mutta ollaan armollisia ja uskotaan siihen, että tieto lisää taitoa.

Jos sinulla on kysyttävää, voit laittaa meille viestiä alla olevan painikkeen kautta.

Ota yhteyttäTästä pääset juttelemaan botille

krobotti-1.jpg

Lue lisää aiheista

Jaa kirjoitus