Referenssit12.03.2019

Videohaastattelut säästävät esimiesten aikaa ja haastateltavien vaivaa - HSL

videorekrytointi HSL

Videoiden käyttö rekrytointien tukena tuli viime vuonna osaksi Kuntarekry-palvelua.

Helsingin seudun liikenne on käyttänyt videohaastattelua rekrytoinnin tukena nyt vuoden ajan. Videohaastattelutyökalua on käytetty rekrytoinneissa etenkin ensimmäisillä haastattelukierroksilla, kun hakijoita on paljon.

HSL:n HR-asiantuntija Päivi Saarikko kertoo, että esimerkiksi liikenneneuvojien haussa videon avulla on pystytty arvioimaan hakijan kielitaitoa. Videohaastattelujen käyttö säästää esimiesten aikaa ja haastateltavien vaivaa, sillä haastatteluun paikan päälle ei tarvitse tulla montaa kertaa. Videohaastattelu sopii varsinkin asiakaspalvelutehtäviin erinomaisesti. HSL:ssä on kokeiltu videohaastattelua myös muissakin tehtävissä, kuten lakimiehen haussa. Siinäkin se toimi hyvin, Päivi Saarikko lisää.

Yhdellä järjestelmällä selkeämpi prosessi

–Kun videohaastattelu ja rekrytointiprosessi hoidetaan kokonaisuudessaan yhdellä järjestelmällä, prosessi on selkeä ja hyvä, työnhakijat ovat todenneet palautteessaan. Videohaastattelutyökalu antaa työnantajasta modernin kuvan ja työnhakijalla sekä esimiehellä on mahdollisuus nähdä, miltä tuleva työkaveri näyttää. Videohaastattelun integrointi Kuntarekry-järjestelmään helpottaa työtä arjessa, kun videoiden tekoa varten ei tarvitse kirjautua erilliseen järjestelmään. Videoita voi myös katsella suoraan Kuntarekryssä. HSL:n esimiehet aikovatkin jatkaa videohaastatteluiden käyttöä myös tulevissa rekrytoinneissa, Päivi Saarikko toteaa tyytyväisenä.

Haluatko kokeilla videorekrytointia? Ota yhteyttä!