Ajankohtaista02.01.2024

Haluamme tukea asiakkaitamme onnistumaan – Kuntarekryssä tehdään aktiivista viestintää ja -markkinointia työnhakijoille

Tiesitkö, että teemme jatkuvaa työnhakijaviestintää ja -markkinointia? Viestimme avoimista työmahdollisuuksistanne sekä Kuntarekryn käyttöön ja työnhakuun liittyvistä ajankohtaisista asioista työnhakijoille monin tavoin. Pyrimme kasvattamaan Kuntarekryn tunnettuutta ja saamaan näkyvyyttä työmahdollisuuksillenne kohdentamalla markkinointia eri työnhakijasegmenteille tarkoituksenmukaisesti ja monikanavaisesti.

Kaikki tämä tapahtuu lisämaksutta, mutta emme silti hyödynnä pelkästään maksuttoman markkinoinnin keinoja työnhakijoiden tavoittamiseksi. Olemme koostaneet tähän blogiin, miten ja missä kaikkialla Kuntarekry näkyy ja kuuluu.

Viikoittaista sisällöntuotantoa

Tuotamme artikkeleja kuntarekry.fi -sivuston Työelämäuutisiin viikoittain. Artikkelit käsittelevät pääasiassa ajankohtaisia asioita Kuntarekryn käyttöön, työelämään ja työnhakuun liittyen. Tarkoituksena on, että sisältöjen joukosta työnhakija löytää tarvitsemansa käytännön vinkit työnhaun eri vaiheisiin.

Tuotamme sisältöä myös Kuntarekryn somekanaviin (Facebook, Instagram, LinkedIn ja X) lähes päivittäin. Nostamme esiin asiakkaidemme työpaikkailmoituksia, työnantajaesittelysivuja, eri toimialojen työmahdollisuuksia sekä kuntarekry.fi -sivustolle julkaistuja artikkeleja. Tarkoituksenamme on kasvattaa myös Kuntarekryn TikTok-sisällöntuotantoa jatkossa.

Tägäämällä meidät (@kuntarekry) omiin somepäivityksiinne voimme jakaa myös teidän sisältöjä, jos esimerkiksi jaatte työpaikkailmoituksia kanavissanne. Tägäämme myös teidän sometilinne Kuntarekryn päivityksiin, mikäli me jaamme ilmoituksianne tai esittelysivuanne.

Maksullista markkinointia

Toteutamme erilaisia ajankohtaiskampanjoita monipuolisen sosiaalisen median markkinoinnin keinoin. Lisäksi Kuntarekryllä pyörii jatkuvaa Google-mainontaa ja ajoittain hyödynnämme myös Sanoma Median mainostilaa verkkolehdissä.

Ostamme ajankohtaiskampanjoiden yhteydessä sekä niiden ulkopuolella mainostilaa myös erilaisista printti- ja digijulkaisuista, nettisivuilta, opiskelija-ainejärjestöjen haalareista ja vuosijuhlilta sekä muista soveltuvista kanavista.

Toteutamme vuosittain myös ainakin yhden laajemman näkyvyyskampanjan. Vuonna 2023 Kuntarekry näkyi elokuussa koko Suomen juna-asemaverkoston diginäytöissä sekä Turun, Lahden ja Porin paikallisbusseissa. Vuonna 2024 Kuntarekry tulee näkymään laajemmin ainakin Superpesiksessä sekä kaikkien suomalaisten korkeakoulujen kampuksilla.

Kuntarekry työnhakijatapahtumissa

Osallistumme useampaan työnhakijatapahtumaan joka vuosi eri puolilla Suomea. Tapahtumissa kerromme kävijöille Kuntarekrystä löytyvistä työmahdollisuuksista, opastamme Kuntarekryn käyttöön ja keskustelemme työnhakijoiden kanssa heitä askarruttavista asioista. Tärkein tehtävämme on pitää teidän lippuanne korkealla ja tuoda julkisen sektorin työmahdollisuuksia esiin positiivisessa valossa!

Vuonna 2024 osallistumme keväällä Pestipäiville Oulussa, Edu+Job -tapahtumaan Kokkolassa, Yrityspäiville Tampereella sekä syksyllä Sairaanhoitajapäiville Helsingissä. Lisäksi osallistumme muutamien korkeakoulujen työelämäpäiviin, joissa kerromme tarkemmin Kuntarekrystä yleisesti tai tietyn alan opiskelijoille.

Muuta lisäarvoa

Lanseerasimme marraskuussa 2023 työnhakijoiden verkkolehden, josta julkaistaan jatkossa muutama numero vuodessa. Verkkolehti sisältää ajankohtaisia vinkkejä Kuntarekryn käyttöön ja työnhakuun sekä työmahdollisuuksien esittelyä. Kuntarekryn verkkolehdet löydät täältä.

Lisäksi, Kuntarekry toimii Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisön kumppanina, johon myös Vastuullinen kesäduuni -kampanja kuuluu. Panostammekin nyt ja jatkossa erityisesti nuorisokohderyhmään sosiaalisen median markkinoinnin, opiskelijatapahtumien ja oppilaitosyhteistyön myötä. Kumppanuutemme kautta kuntaorganisaatiot ja hyvinvointialueet ovat oikeutettuja alennettuun jäsenyyshintaan. Voit lukea lisää yhteisöstä ja ilmoittautua mukaan täällä.

Kehitämme toimintaamme

Keräämme dataa kuntarekry.fi -sivustolta ja sosiaalisen median kanavistamme kuukausittain. Kehitämme työnhakijaviestintää ja -markkinointia tulosten pohjalta ja kokeilemme erilaisia keinoja työnhakijoiden tavoittamiseksi.

Kuntarekryn työnhakijaviestinnästä ja -markkinoinnista vastaa viestintäpäällikkö Emma Kolehmainen. Ole rohkeasti yhteydessä, mikäli sinulla on kysyttävää tai vaikkapa hyviä ideoita aiheeseen liittyen! Emma kertoo mielellään lisää tekemisestämme ja keskustelee erilaisista mahdollisuuksista.

emma.kolehmainen(at)fcg.fi

Lue lisää aiheista

Jaa kirjoitus