Blogit06.04.2021

Salon kaupungin kunniamaininta

Salon kaupungin rekrytointiasiantuntija Hanna Visuri on yksi Kuntarekryn kunniamaininnan saaneista. Perusteluina kunniamaininnalle oli, että Hanna on aina valmis auttamaan ja jeesaamaan kaveria "mäessä" eli tosi hyvä sparraaja. Häneltä on moni saanut apuja ja neuvoja Kuntarekryn käytössä, niin omassa organisaatiossa kuin myös yli organisaatiorajojen. Pääsimme jututtamaan Hannaa ja kyselemään häneltä hänen urastaan Kuntarekryn ja rekrytoinnin parissa.

Kerro hieman itsestäsi ja millainen tausta sinulla on rekrytointien parissa toimimisesta.

Olen toiminut Salon kaupungin rekrytointiyksikön rekrytointiasiantuntijan tehtävässä elokuusta 2016 lähtien, yksikössämme on kaikkiaan kolme henkilöä. Vastuualueenani on perusopetus- ja nuorisopalvelut, lukiokoulutus ja musiikkiopisto sekä vapaa-aikapalvelut. Toimin myös Kuntarekryn pääkäyttäjänä organisaatiossamme. Organisaatiomme käyttää Kuntarekryä sekä sijais- että kohdistetuissa rekrytoinneissa ja vuonna 2019 otimme käyttöön julkisen haun lisäksi sisäisen hakumenettelyn. Vuonna 2020 organisaatiomme haki tekijää kohdistetuissa rekrytoinneissa 933 työpaikkaan ja sijaisrekisterihakuja tehtiin 7669 kappaletta.

Mitkä ovat ensimmäiset muistosi Kuntarekrystä?

Ensimmäisenä tulee mieleen muisto rekrytointiasiantuntijan alkupäiviltä, kun aloitin ohjelmaan perehtymisen sijaisrekisterin puolelta. Muistan jo silloin ajatelleeni, että onpas näppärä ohjelma, kun sieltä pystyy suoraan lähettämään teksti- tai sähköpostiviestejä.

Miten Kuntarekry on vaikuttanut työhösi?

Kuntarekry on meillä ns. peruskallio, jonka pohjalta rekrytointiprosessimme toimii. En uskalla edes miettiä, miten arki pyörisi, jos hakemukset käsiteltäisiin vaikkapa manuaalisesti.

Miten rekrytointi on omasta näkökulmastasi muuttunut viime vuosien aikana?

Koen, että rekrytointi elää vahvasti murroskautta ja työnantajan tulee kiinnittää entistä enemmän huomiota rekrytointitapaansa, jotta tehtävä tavoittaisi potentiaaliset tekijät ja heidät saataisiin kiinnostumaan ja hakemaan tehtävää. Rekrytointiprosessin tulee edetä jouhevasti ja hakijaviestinnän tulee olla säännöllistä. Työnantajamielikuva on noussut myös erittäin tärkeään rooliin.

Sinulla on pitkä ura kuntaorganisaatiossa takana, mitä mukavia muistoja tai hauskoja sattumuksia nostaisit erityisesti esiin vuosien varrelta?

Vastaan on tullut kaikenmoisia hakemuksia sekä tutkintotodistuksia, ihmiset osaavat kyllä käyttää luovuuttaan tarpeen mukaan. Yhtenä yksittäisenä tilanteena muistan, kun hain väärän ihmisen haastatteluun. Hänkin oli kyllä tulossa haastatteluun, mutta toiseen tehtävään ja toiselle henkilölle. Tilanne oli haastattelun alkuhetkillä hauska, kun tajusimme, että miksi kyselen sellaisia asioita, jotka eivät mitenkään liity hänen hakemaansa tehtävään. Selvitin tälle haastateltavalle oikean haastattelupaikan ja löysin lopulta myös oman haastateltavani.

Jos joku pohtii, että kannattaisiko Kuntarekryä käyttää rekrytoinneissa, mitä kertoisit hänelle?

Kannattaa käyttää, sillä ohjelma on tekniikaltaan selkeä ja antaa laajat mahdollisuudet hyödyntää sitä sisällöllisesti erilaisiin rekrytointeihin.

Lue lisää aiheista

Jaa kirjoitus