Referenssit06.08.2019

Vaasassa sijaiset löytyvät Kuntarekryn sijaisrekisteristä

sijaisrekisteri vaasa

Vaasan kaupungilla on ollut Kuntarekryn sijaisrekisteri käytössä vuodesta 2015. Määrällisesti eniten sijaisia tarvitaan varhaiskasvatuksessa ja kotipalvelussa. Suurin tarve on luonnollisesti loma-aikoina, mutta muuten tarpeet vaihtelevat nopeastikin.

Haastattelutilanteessa rekrytoijat kartoittavat huolella, mihin paikkoihin sijainen sopisi. Tässä korostuu rekrytoijan osaaminen ja tuntemus oman alueensa sijaistarpeista. Monet sijaiset hakevat pitempiä määräaikaisuuksia ja vakituisia tehtäviä. Heidät tunnetaan yleensä jo yksiköissä, joten kynnys palkkaamiseen on matala.

Sijaishakemus kannattaa täyttä huolellisesti. Sen jälkeen rekrytoija ottaa yhteyttä ja sopii haastattelun. Mitä monipuolisemmin on valmis työskentelemään eri paikoissa, sitä enemmän sijaisuuksia on tarjolla. Esimerkiksi lähihoitajia tarvitaan niin vammais- ja kotipalvelussa kuin laitoshoidossa.

- Usein henkilöstä aistii jo heti ovensuussa, että tässä on hyvä tyyppi. Kädenpuristus, katsekontakti ja olemus kertovat paljon. Hyvät vuorovaikutustaidot ja kiinnostus tehtävää kohtaan ovat niin ikään eduksi, palveluvastaava Anne Lindell sanoo.

Rekrytoijat pyytävät uusista sijaisista aina palautetta yksikön esimieheltä. Eli tieto hyvistä tekijöistä kulkee nopeasti. Rekrytointiksikössä hoidetaan koti- ja laitoshoidon, vammaispalveluiden, palveluasumisen, kotipalvelun ja varhaiskasvatuksen sijaiset. Käytännössä sama työpari hoitaa aina yhden alan sijaisuudet.

Tekstari tavoittaa sijaisen

Sijaisrekisterin koko on tällä hetkellä n. 1000 henkilöä. Siinä on mukana myös henkilöitä, jotka eivät välttämättä ole sillä hetkellä käytettävissä. Moni on työllistynyt vakituiseksi tai siirtynyt toisen organisaation palvelukseen, ja käytettävyyskalenteri on jäänyt päivittämättä.

Rekisteriä kartutaan koko ajan. Kaupungin rekrytoijat käyvät oppilaitoksissa kertomassa sijaisuuksista ja hakemuksen tekemisestä Kuntarekry.fi-palvelussa. Sijaisuuksia markkinoidaan myös uutterasti sosiaalisen median kanavissa.

Sijaisrekrytointi hoidetaan perinteisesti työpisteiltä, mutta mobiilikäyttö on ollut pilotoinnissa kahdella kotipalvelualueella. Pian päästään keräämään käyttäjäkokemuksia. Tavoitteena on laajentaa mobiilikäyttöä.

Lue myös: Automatisoitu tekstiviestihaku säästää aikaa, hermoja ja rahaa

Annen vinkit sijaisuuksien hakuun

• tee hakemus huolella

• muista ottaa tutkintotodistukset mukaan haastatteluun

• ole reipas ja aktiivinen - näin markkinoit itseäsi ja saat sijaisuuksia jatkossakin

• oman käytettävyyskalenterin pitäminen ajan tasalla on tärkeää.

Lue myös: Lohjan kaupungin kokemuksia sijaisrekrytoinnista

Haluatko kokeilla Kuntarekryn sijaisrekryjärjestelmää? Ota yhteyttä