Ajankohtaista14.04.2020

Vapaaehtoistyön koordinointi Kuntarekryllä

Viime aikojen mullistukset ovat muuttaneet monia asioita maailmalla ja työnteossa. Kunta-alalla tämä on muodostanut haasteita sekä talouspuolella, että myös työvoiman saatavuudessa. Etenkin terveydenhuollon ammattilaisista on pulaa. Apuvoimia tarvitaan kuitenkin myös muualla. On ollut hienoa nähdä, miten monet kunnat ovat pystyneet hyödyntämään työkiertoa ja uudelleensijoittelua osana tätä vaikeaa tilannetta, ja kyenneet tarjoamaan korvaavia työtehtäviä niille, joiden työt ovat koronan vuoksi jääneet tauolle.

Me Kuntarekryssä olemme miettineet, miten voisimme vielä auttaa kuntaorganisaatioita ja päätimme julkaista Kuntarekryyn ilmoituksen jonka kautta voi ilmoittaa kiinnostuksensa toimia erilaisissa vapaaehtoistehtävissä. Sinne voivat ilmoittautua kaikki, jotka kokevat, että heistä olisi apua tässä vaikeassa tilanteessa. Ilmoittautuminen perustuu vapaaehtoisuuteen.

Miten voitte hyödyntää vapaaehtoisia?

Olemme avanneet Kuntarekry.fi –sivustolle avoimen vapaaehtoishakemuksen. Hakemus toimii samalla tavalla kuin yleiset sijaishakemukset. Henkilöt ilmoittautuvat vapaaehtoisesti sinne ja voivat kertoa omasta osaamisestaan sekä millaisiin rooleihin he voisivat sopia. Henkilöiden näkyminen kuntaorganisaatioiden vapaaehtoistyön koordinoijille perustuu siihen, millä alueella vapaaehtoiset haluavat työskennellä.

Mikäli teillä on vapaaehtoistyön koordinointia, olkaa meihin yhteydessä, niin laitamme teille asetuksiin päälle näkyvyyden vapaaehtoistyöhakemuksiin. Saatte sen kytkemisen jälkeen vapaaehtoishakemukset näkyviin järjestelmässä sijaispankin puolelta ”Etsi sijaisrekisteristä” ja käytä hakuehtona tehtäväalueet/tehtävät joista olen kiinnostunut ja valitse siihen ”Vapaaehtoistyö”. Hakemukset jotka näet, on kohdistettu organisaatiollenne ja ovat sen jälkeen vapaasti hyödynnettävissänne. Vapaaehtoisille voi tarjota tehtäviä esimerkiksi puhelimitse tai Kuntarekryn automatisoidun tekstiviestinhaun avulla.

Toivomme, että tämän myötä saamme apuvoimia ja vapaaehtoisia liikkeelle. Samalla toivomme, että tästä tilanteesta päästään mahdollisimman pian elämään normaalia arkea. Jos sinulla herää kysymyksiä tai ajatuksia aiheesta, voit ottaa meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää.

Ota yhteyttä