Hyvinvointialueet

”Elämäsi urapolku” - Kymenlaakson hyvinvointialue lanseerasi työnantajalupauksen

Kevät 2024 on ollut Hyvinvointialueellamme vauhdikas. Työnantajamielikuvatyötä on tehty hyvin monesta eri näkökulmasta ja on hienoa huomata, että tehty työ alkaa kantaa hedelmää. Kymenlaakson hyvinvointialueen tuottavuusohjelman HR- kokonaisuus, johon myös työnantajamielikuvatyö kuuluu, on tukenut aktiivisesti henkilöstökokemuksen kehittymistä ja tulokset ovat nähtävillä niin henkilöstökokemuskyselyn nousevana eNPS trendinä, kuin hakemusten lisääntymisenäkin.

Kevään aikana työnantajamielikuvatyöryhmät ovat jatkaneen työskentelyä ja olemme tavanneet aktiivisimmin psykologien työryhmän kanssa. Matkaa työnantajamielikuvan parissa on aloiteltu myös lastensuojelun kanssa, josta olemme keränneet työryhmät niin avo- kuin laitospuolellekin. Vammaispalveluiden työryhmän kanssa olemme keskittyneet rakentamaan urasivuja ja olemme myös käyneet markkinoimassa työpaikkoja sosiaalialan asiantuntijapäivillä.

Messukevät on kaikkineen ollut taas hyvin kiireinen ja erilaisissa tapahtumissa olemme päässeet tapaamaan ammattilaisia ympäri Suomen.

Ehkä merkittävimpinä asioina on kuitenkin ollut Kymenlaakson hyvinvointialueen Mestarit- konsepti, joka lanseerattiin Helsingin lääkäripäivien yhteydessä tammikuussa. Konseptin pilotti on YLE-mestarit. YLE- mestarit on polku kandista yleislääketieteen erikoistumiseen, tai omalle erikoisalalle ja mestareiden keskiössä on mahdollisuus kasvaa omaan ammattilaisuuteen senioreiden tukemana ja kollegoiden kannustamana. Meidän prioriteetti on pitää nuorista lääkäreistä hyvää huolta ja antaa eväät kliiniseen kasvuun opiskeluiden loppupuolella, sekä uran alkutaipaleella. Konsepti otettiin hyvin vastaan ja on tuottanut paljon nuoria työpaikoistamme kiinnostuneita lääkäreitä.

Mestarit- konsepti on tarkoitus jalkauttaa myös muihin palveluihin ja tällä hetkellä tätä työstetään jo kahden muun ammattiryhmän parissa. Kymenlaakson hyvinvointialueen Mestaripolut tukevat myös vastikään lanseerattua työnantajalupausta, joka meillä on ”Elämäsi urapolku”.

Haluamme tällä luvata jokaiselle omannäköisensä uran. Lupauksessa painotetaan sitä, että uran ei tarvitse aina olla nousujohteinen vaan se on jokaisella omannäköinen. Haluamme tukemalla koulutusta ja vastaamalla erilaisiin elämäntuomiin tilanteisiin tukea meidän henkilöstömme mahdollisuutta tehdä omannäköistä työuraa Kymenlaakson hyvinvointialueella.

Työnantajalupausta työstettiin monessa eri tahossa ja aloitimme moniammatillisen työnantajamielikuvatyöryhmän kanssa, josta lupaus sitten lähti johtoryhmän hyväksyttäväksi ja lopulta julkaistiin osana henkilöstöohjelmaa.

"Meille oli erityisen tärkeää, että lupaus on sellainen, mikä ei jää pelkäksi sanahelinäksi, vaan on samalla myös tahotila kehittää organisaatiotamme entistä parempaan suuntaan työnantajana."

Työnantajalupauksen valmistumisen myötä käynnistyi myös koko organisaation työnantajamielikuvamarkkinoinnin suunnittelu. Meidän täytyy myöntää, että olemme tässä olleet hieman takamatkalla ja tehneet töitä palvelut edellä, sillä toimialoilla on ollut akuutti tarve saavuttaa ammattilaisia. Nyt loppuvuoden tavoitteena on saada valmiiksi kestävä pohja sille, millaista työnantajamielikuvaviestiä haluamme koko organisaationa kertoa tuleville ammattilaisille, mutta myös meidän nykyiselle henkilöstölle.

Paljon on siis tapahtunut puolen vuoden aikana ja vaikka välillä vauhti on meinannut hieman hirvittää, ollaan saatu paljon hyvää aikaan ja kehitystyö ei ole jäänyt tapahtumien jalkoihin. Työnantajamielikuvatyö kehittyy koko ajan ja on hienoa huomata, miten tärkeänä tämän työn kehittämistä pidetään läpi meidän organisaation.

Kesän lomakausi on kuumimmillaan, mutta meillä on jo katseet tulevassa syyskaudessa ja tämän tuomissa tapahtumissa, sekä markkinoinnissa.

Ihanaa ja aurinkoista kesää :)

-Emma

Kirjoittaja:

Emma Suortti

Rekrytointiasiantuntija, Kymenlaakson hyvinvointialue

Emma Suortti työskentelee rekrytointiasiantuntijana Kymenlaakson hyvinvointialueella. Pääsemme seuraamaan Kymenlaakson hyvinvointialueen työnantajabrändityötä Emman blogien kautta, joita julkaistaan tällä sivustolla 2023-2024. Kymenlaakson hyvinvointialueen työnantajamielikuvatyötä voit seurata instagramissa: kymenhva_rekry

Lue myös: Hakijoiden tavoittaminen on keskeistä rekrytoinnin onnistumiselle

Rekrymarkkinointi osaksi rekrytointiprosessiasi

Rekrymarkkinoinnin eri osa-alueet voivat olla laajoja ja tarpeet vaihdella, joten parhaiten teitä auttavat kampanjat tehdään räätälöidysti. Voit varata 30 minuutin ilmaisen etätapaamisen rekrymarkkinoinnin asiantuntijamme kanssa tai jättää muun yhteydenottopyynnön lomakkeen kautta.