Hyvinvointialueet

Ensimmäinen vuosi hyvinvointialueena takana- mitä kuuluu Kymenlaakson hyvinvointialueen työnantajamielikuvatyölle?

Kuten aiemmissa blogeissa olen kertonut, vuosi 2023 työnantajamielikuvatyön parissa käynnistyi huhtikuun alussa, jolloin aloitimme tiimin kanssa työskentelyn. Elokuun alussa tiivistimme työtapaamme, jonka seurauksena aloitimme työnantajabrändin rakentamisen vielä pienemmistä kokonaisuuksista, eli Hyvinvointialueellamme toimivista eri ammattilaista omissa toiminnoissaan.

Työ eri tiimien kanssa on alkanut pitkin syksyä ja koska hyvinvointialue on suuri, noin 6500 ammattilaisesta koostuva organisaatio, on työryhmien aloittaminen luonnollisesti hyvin vaiheittaista ja tapahtuu yksi kerrallaan. Tällä hetkellä Kymenlaakson hyvinvointialueella toimii aktiivisena kuusi tiimiä ja tavoitteena on rakentaa vielä lähes kaksikymmentä tiimiä eri toiminnoista lisää.

Lähtökohta-analyysista toimenpidesuunnitelmaan

Olemme käyneet jokaisen tiimin kanssa läpi vetovoimakartoituksen, sekä mietitty mitä toimia työnantajamielikuvan eteen on jo tehty. Olemassa olevien toimien ja vetovoimakartoituksen perusteella olemme tehneet toimenpidesuunnitelman, jonka perusteella olemme lähteneet työskentelemään työnantajamielikuvamarkkinoinnin parissa. Jokaisen tiimin kanssa työ on ollut hyvin erilaista ja muotoutunut tiiminsä näköiseksi ja on jopa huomattu, että joidenkin tiimien kanssa ei ole rekrytointihaasteita laisinkaan, joten on vaan todettu hyvän työn ylläpitämisen merkitys.

Psykologipalveluiden työnantajamielikuvatyö on alkanut tuottamaan tuloksia

Pisimmällä työnantajamielikuvatyössä ollaan psykologien kanssa, joiden työnantajakuvaa olemme rakentaneet kampanjoiden ja viestinnän keinoin jo elokuusta asti. Olemme tehneet järjestelmällistä viestintää sekä opiskelijoiden, että ammattilaisten näkökulmasta ja kohdentaneet sosiaalisen median markkinointia muuallekin kuin vain omalle alueellemme. Säännöllinen työ vetovoiman, sekä pitovoiman parissa on tuottanut hedelmää ja hakijamäärät ovat nousseet alkuvuodesta, myös opiskelijat ovat selvästi ottaneet kampanjan aikaan yhteyttä psykologipalveluihin.

Kesätyörekrytoinnit keskiössä joulukuussa

Loppuvuodesta rekrytointia on työllistänyt joulukuussa alkanut kesätyörekrytointi, jonka starttikampanjan toteutimme yhteistyössä kuntarekryn kanssa. Laajennettu ilmoitus mahdollistaa useiden eri ilmoitusten koostamisen samalle alustalle, sekä monipuolisen markkinoinnin, jota etenkin nyt alkuvaiheessa tarvitsemme erityisen paljon.

Vuosi on kaiken kaikkiaan ollut hyvin aktiivinen ja vuoteen on mahtunut monenlaisia tapahtumia, sekä kohtaamisia. Tapahtumavuosi huipentui marraskuussa järjestetyille rekrytoija-päiville Turussa, jossa saimme nauttia monipuolisesta sisällöstä tekoälyn käytöstä KV-rekrytointiin. Osallistuin itse asiantuntijapaneeliin yhdessä Vaasan kaupungin rekrytointivastaava Anne Lindellin kanssa, jossa keskustelimme rekrytoinnin ja brändäyksen hyvistä käytännöistä.

Uusi vuosi 2024 alkaa aktiivisesti ja tuo mukanaan paljon rekrytointia, työnantajamielikuvatyötä sekä tapahtumia, toivottavasti myös paljon hyviä tehdyn työn tuloksia.

Ihanaa alkanutta vuotta 2024.

-Emma

Kirjoittaja:

Emma Suortti

Rekrytointiasiantuntija, Kymenlaakson hyvinvointialue

Emma Suortti työskentelee rekrytointiasiantuntijana Kymenlaakson hyvinvointialueella. Pääsemme seuraamaan Kymenlaakson hyvinvointialueen työnantajabrändityötä Emman blogien kautta, joita julkaistaan tällä sivustolla 2023-2024. Kymenlaakson hyvinvointialueen työnantajamielikuvatyötä voit seurata instagramissa: kymenhva_rekry