Blogit19.01.2021

Miten viestiä nuorille työnhakijoille kesätyörekryn yhteydessä

Alkuvuosi on kesätöiden kannalta sitä aikaa, kun yhä useammat kesätyöpaikat tulevat hakuun. Kesätyörekryt ovat lähtökohtaisesti massarekrytointeja ja hakemuksia voi sadella sisään läjäpäin. Kesätöiden hakuajat voivat olla pitkiä, koska paikkoja on auki useita ja hakijoita voi olla tuhansia. Tämä varmasti aiheuttaa monessa rekrytoijassa hieman päänvaivaa, että miten hoitaa hakijaviestintää.

Vaikka kesätöiden hakijat ovat nuoria ja työuransa alkuvaiheessa, on hakijaviestintä kuitenkin tärkeä elementti ottaa huomioon rekrytoinneissa. Se miten viestit, voi vaikuttaa pitkällä aikavälillä hyvinkin paljon siihen, miten nuoret jatkossa hakevat kesätöihin tai miksei myöhemmän vaiheen työpaikkoihinsa.

Kesätyöviestintä

Hakijaviestinnän, kuten minkä tahansa viestinnän pohjalle kannattaa luoda selkeä suunnitelma, miten viestitään. Kesätyöhakijaviestintä ei ole mitenkään poikkeus tästä, vaan hyvällä suunnitelmalla saadaan luotua selkeä suunnitelma ja voidaan esimerkiksi automatisoida tärkeitä vaiheita hakijaviestintäprosessista. Älä kuitenkaan mielellään lähetä ainoastaan kiitos, mutta et tällä kertaa tullut valituksi -viestiä.

Aloita siis siitä, että mietit ja suunnittelet mitä viestejä lähetät hakijoille ja milloin niitä lähetät. Selkein ja helpoin ratkaisu on lähettää Kuntarekrystä automaattiviesti, kun hakemus on vastaanotettu ja myös kun hakuaika on tullut päätökseen. Näiden kahden viestin sisällöllä voit jo tiedottaa tärkeimpiä asioita rekrytointiprosessin osalta ja kertoa esimerkiksi, milloin hakijoihin tullaan olemaan yhteydessä ja milloin haastattelut tullaan järjestämään. Ota viestintään mukaan myös erilaisia väliaikaviestejä mahdollisuuksien mukaan. Koska rekrytointiprosessi varmasti kestää pitkään, odottelevat hakijat jonkinlaisia väliaikatietoja rekrytointien etenemisestä.

Massaviestintä aiheuttaa haasteita

Hakijaviestinnässä olisi toki hyvä pystyä antamaan palautetta ja lähettämään yksilöllisiä viestejä. Jokainen kuitenkin ymmärtää, että jos hakemuksia tulee kasoittain, ei se ole mahdollista, vaikka tekisit sitä yötä päivää. Voit kuitenkin suunnitella viestisi kieliasun sellaiseksi, että ne ovat puhuttelevia, positiivisia ja silti informatiivisia. Myös automaattiviestit voidaan räätälöidä rekrytointikohtaisesti ja niissä voidaan viestiä tehokkaasti rekrytointiprosessin etenemisestä.

Voit hyvin kertoa viesteissä, että kesätöihin on tullut niin paljon hakemuksia, että ette yksinkertaisesti kykene vastaamaan kaikille henkilökohtaisesti. Tärkeintä on kuitenkin, että kerrotte jokaiselle hakijalle jotain, jotta he eivät turhaan jää odottelemaan vastauksia, jos niitä ei tulekaan.

Muista myös markkinoida kesätöitä

Kesätyöhakijat ovat usein nuoria ja heitä varmasti kannustetaan tutustumaan kesätyöpaikkoihin eri kanavissa. Jotta kuitenkin juuri sinun organisaatiosi, toimialasi tai yksikkösi voisitte erottua ja löytyä parhaiten, kannattaa teidän kesätyömahdollisuuksianne tuoda laajasti esiin eri kanavissa ja varsinkin kohderyhmä huomioon ottaen, heidän suosimissaan sosiaalisen median kanavissa. Samoin myös mahdolliset oppilaitosyhteistyöt ja opiskelijoiden suosimien kanavien tutkiminen kannattaa ottaa vakavasti harkintaan. Näin ollen varmistetaan se, että kesätyönhakijat löytävät juuri sinun ilmoituksesi ja hakevat teille kesätöihin.

Lue lisää aiheista

Jaa kirjoitus