Blogit24.03.2020

Osaajia Kuntarekryssä – ota avoimet hakemukset ja sijaispankki käyttöön

sijaispankki

Tällä hetkellä sijaisille on todella tarvetta kunnissa. Arjen pelastajia kaivataan auttamaan ruokahuollossa, sairaaloissa ja monissa muissa tehtävissä. Kuntarekryn avoimien sijaishakemusten kautta on tullut runsaasti hakemuksia ja siellä on paljon yhteydenottoa odottavia sijaisia, joita voitte hyödyntää sijaisten rekrytoinnissa nyt ja tulevaisuudessa.

Löydätte alueellanne työskentelystä kiinnostuneet sijaiset ja heidän hakemuksensa Kuntarekry-järjestelmän sijaisrekisterimoduulista Etsi sijaisrekisteristä -toiminnon kautta. Sijaispankkiin ilmoittautuneet hakijat ovat itse ilmaisseet kiinnostuksen toimia tietyillä alueilla ja tehtävissä, joten voitte vapaasti hyödyntää näitä hakemuksia osana sijaisten hallintaanne.

Avoimen hakemuksen jättäneisiin henkilöihin pääset puolestaan tutustumaan Kuntarekryn rekrytointimoduulin etusivun ”Hae avoimia hakemuksia” –painikkeesta. Voit selata avoimia hakemuksia mm. hakijan ilmoittaman kiinnostuksen perusteella ammattialoittain. Esimerkiksi päiväkodin johtajana voit selata hakijoita jotka ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa varhaiskasvatuksen eri tehtävistä tai ruokapalvelupäällikkönä pystyt nostamaan esiin hakemukset, joissa kiinnostuksen kohteena on ruokapalvelut.

Tutustu sijaisrekrytointiin tarkemmin

Sijaisia käytössä alueittain

Sijaisjakauma vaihtelee luonnollisesti alueittain, mutta kokonaisuutena tarkastellen, sijaisia löytyy kuitenkin runsaasti. Osa sijaisista on sellaisia joiden hakemuksia ette ole vielä käyneet läpi, joten niissä ei vielä ole tarkastusmerkintöjä. Heidän nopeaan hyödyntämiseen voitte käyttää esimerkiksi puhelin- tai videohaastatteluita, joiden perusteella voitte tehdä soveltuvuusmerkinnät ja sen jälkeen he ovat käytettävissänne esimerkiksi akuutteihin tilanteisiin sopivissa automaattisissa tekstiviestihauissa. Alla olevasta kuvasta löydät sijaisten jakauman alueittain.

sijaisten_maara_alueittain.png

Jos sinulla on kysyttävää sijaisten tai avointen hakemusten hyödyntämisestä.

Ota meihin yhteyttä