Blogit24.09.2019

Rekrytointisuunnitelma ohjaa oikeaan suuntaan

Erään kuluneen sanonnan mukaan hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Vaikka sanonta on kenties jo parhaat päivänsä nähnyt, on siinä myös todenperäisyyttä. Tämä sama ilmaisu sopii hyvin myös rekrytointiprosessiin. Rekrytointia on helpompi lähteä toteuttamaan, kun sille tehdään kunnollinen rekrytointisuunnitelma eikä vain läväytetä työpaikkailmoitusta johonkin näkyviin ja aleta toivomaan parasta.

Käytä hyödyksi aiempaa tietoa

Rekrytointisuunnitelman tueksi on hyvä ottaa katsaus ajassa taaksepäin. Aiemmat rekrytointiprosessit voivat kertoa erittäin oleellista tietoa, jota käyttää hyödyksi myös uuden rekrytoinnin suunnittelussa. Jopa yksinkertainen vilkaus onnistuneisiin rekrytointeihin voi kertoa kullanarvoista tietoa, mistä sopivat kandidaatit löytyvät tai miten rekrytointia kannattaa markkinoida.

Lue myös: Tilastot apuun rekrytoinnin kehittämisessä

Rekrytoinnit ja avoimet tehtävät, joihin työntekijöitä haetaan ovat erilaisia, ja niin ovat myös palkkaavat organisaatiot. Siksi rekrytoinnin suunnitteluun ei ole yhtä yhteistä käytäntöä. Prosessin kannalta tärkeimmät vaiheet on hyvä miettiä aina rekrytointikohtaisesti. Rekrytointisuunnitelmaan on hyvä sisällyttää seuraavat askelmerkit.

  • Rekrytointiin tarvittavat resurssit
  • Tärkeimpien vaiheiden aikatauluttaminen
  • Vastuualueiden jakaminen rekrytointitiimisi kesken
  • Rekrytointibudjetti
  • Palkkauspäätös ja työtarjouksen esittäminen
  • Uuden työntekijän perehdyttäminen

Yhteistyöllä tuloksia

Rekrytointitiimin yhteistyö on korvaamaton apu uusien ehdokkaiden valinnassa. Kun prosessiin osallistuu useita henkilöitä, voi myös sekaannuksia tulla helpommin. Rekrytointijärjestelmän käyttö eliminoi sekaannukset, koska kaikilla tiimin jäsenillä on reaaliaikainen pääsy rekrytoinnin tietoihin. Päivitykset prosessin etenemisestä, haastatteluista ja niiden tuloksista tulisi päivittää järjestelmään pikimmiten tiimin toimintaa silmällä pitäen.

Rekrytoinnin suunnittelua ja tiimin työskentelyä ei tarvitse tehdä liian vaikeaksi. Tärkeintä on, että kaikki prosessiin osallistuvat ymmärtävät, millaista henkilöä haetaan ja mihin tehtävään. Kannattaa myös huolehtia, että käytössä on riittävät työkalut näiden tavoitteiden saavuttamiseen.

Rekrytointisuunnitelman laatiminen on strateginen toimenpide, joka mahdollistaa tehokkaamman ja paremman rekrytointiprosessin luomisen. Aika, jonka käytät rekrytoinnin suunnitteluun auttaa sinua ja tiimiäsi toimimaan johdonmukaisemmin sekä pysymään paremmin kartalla seuraavista askelista.

Sinua voisi kiinnostaa myös: Rekrytointistrategian luominen

Apuja rekrytoinnin suunnitteluun rekrytointipalveluillamme