Blogit14.09.2021

Avointen hakemusten hyödyntäminen Kuntarekryssä

Osaajapula on ollut uutisointien aiheena jo pidempään ja vaikka kyseessä ei ole uusi asia, aiheuttaa se edelleen päivittäin päänvaivaa rekrytoijille ja esimiehille. Tarvetta on etenkin hoitoalan osaajille, mutta pula on laajentunut myös moniin muihin kunta-alan tehtäviin. Kuntarekry-palvelun osalta olemme alusta asti mahdollistaneet avointen hakemusten jättämisen. Kuntarekryn osaajapankkiin on mahdollista jättää avoin hakemus ja kohdistaa se esimerkiksi tietylle maantieteelliselle alueelle, tietyille työnantajille tai vaikka tietyn ammattialan tehtäviin. Näiden hakijan tekemien kohdistusten perusteella hakemus näkyy Kuntarekryä käyttäville työnantajille.

Tuhansia hakijoita saatavillanne

Kuntarekrystä löytyy tällä hetkellä yli 26 000 avointa hakemusta, joten kenties tätä kautta voisi löytyä myös teille uusia työntekijöitä. Hakijat kertovat hakemuksellaan osaamisestaan ja kiinnostuksensa kohteista, ja avointen hakemusten joukosta löytyykin osaajia monipuolisiin tehtäviin. Työnantajana edustajana voit selata hakemuksia esimerkiksi osaamisen tai kiinnostuksen kohteiden avulla ja saada sillä tavalla erilaisia hakijoita esiin. Tämän lisäksi myös sijaishakemusten joukosta löytyy kymmeniä tuhansia henkilöitä, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa ainakin keikkatöihin ja todennäköisesti myös pidempiin työsuhteisiin.

Hakijat eivät automaattisesti nouse teidän kohdistettuihin rekrytointeihinne mukaan, vaikka olisivatkin ilmaisseet kiinnostuksensa juuri teidän organisaatiossanne työskentelyyn. Onkin täysin teidän aktiivisuudestanne kiinni, miten paljon teille kohdennettuja avoimia hakemuksia hyödynnätte.

Avoimia hakemuksia myös jätetään jatkuvasti lisää, joten suosittelemme teidän ottavan avoimet hakemukset aktiiviseen seurantaan ja markkinoimaan avoimia työtehtäviänne myös heille. He ovat jo itse ilmoittaneet kiinnostuksensa teitä kohtaan, niin ei kannata jättää tätä mahdollisuutta hyödyntämättä. Voitte myös tehdä Kuntarekry-järjestelmään organisaationne oman avoin haku –tyyppisen rekrytoinnin ja nostaa sitä esiin esimerkiksi urasivuillanne ja markkinoida sitä aktiivisesti oikealle kohderyhmälle. Näin saatte kerrytettyä avointen hakemustenne määrää ja pääsette yhtä enemmän tekemään jatkuvaa työnantajamielikuvatyötä yksittäisten rekrykampanjoiden sijaan.

Miten avoimet hakemukset löytää Kuntarekrystä?

Pääset selaamaan teille kohdistettuja avoimia hakemuksia Kuntarekry-järjestelmän rekrytointimoduulin etusivulta ”Hae avoimia hakemuksia” -painikkeen kautta. Tämän jälkeen voit suodattaa hakemuksia esiin erilaisten kriteerien perustella. Yksi helppo haku on hakea tietystä tehtäväalueesta kiinnostuneet henkilöt. Kun saat hakemukset esiin, voit käsitellä niitä kuten mitä tahansa kohdistetun rekrytoinnin hakemusta. Sinulla on käytössäsi samanlaiset toiminnot, kuten viestien lähettäminen, kommentointi jne. Onkin hyvä merkata, mitkä hakemukset on jo milläkin tavalla käsitelty, niin ei tule tehtyä turhaa työtä seuraavalla kerralla, kun katsoo, onko uusia hakemuksia saapunut.

Toki pelkkä avoin hakemus ei vielä riitä siihen, että henkilö tulee teille töihin. Kun avoimista hakemuksista löytyy sopivia hakijoita, kannattaa heihin olla yhteydessä matalalla kynnyksellä ja kysellä lisätietoja ja kertoa teidän mahdollisuuksistanne. Kun avoimen hakemuksen jättäneeseen henkilöön ollaan yhteydessä, keskustellaan ja markkinoidaan avoimia paikkoja, saattaa sieltä löytyä juuri se teille parhaiten sopiva tekijä. Älä siis arastele avointen hakemusten lukemista tai yhteydenottoa, he ovat jo ilmaisseet kiinnostuksensa teitä kohtaan.

Kun puhutaan osaajapulasta, ei ole olemassa yhtä ainoaa reittiä onnistua rekrytoinneissa, vaan tekemiseen täytyy olla jatkuvaa ja erilaisia keinoja tulee kokeilla rohkeasti. Avoimet hakemukset ovat yksi erittäin helppo ja kätevä tapa tavoittaa valmiiksi henkilöitä, jotka ovat sopivia kandidaatteja tiettyihin tehtäviin. Jos haluat oppia lisää avointen hakemusten hyödyntämisestä Kuntarekryssä, tutustu koulutukseemme verkkokaupassamme.

Avoimet hakemukset -koulutus