Blogit15.07.2021

Kevyempi työnhaku Kuntarekryllä

kevyempi työnhaku

Viime aikoina mediassa on ollut esillä työnhaun helppous ja kevyempi tapa hakea töitä. Rekrytoinnin ongelmaksi koettiin, että liian monimutkaiset hakuprosessit voivat tuottaa haasteita hakemusten saamisessa ja hakijat eivät lyhyiden hakulomakkeiden avulla rekrytointia voidaan tehostaa. Perinteisen hakemuskirjeen ja CV:n rooli on kenties jäämässä pois, vai onko?

Lyhyet hakulomakkeet ovat varmasti hyödyllisiä, mutta kaikkiin tehtäviin ne eivät sovellu myöskään Ylen uutiseen haastatellun työelämätutkija Tuija Koivusen mielestä. Koivusen mukaan sekä pidemmillä hakemuksilla että lyhyillä pikarekryillä on paikkansa ja ne palvelevat erilaisia rekrytointeja.

Työnhaku on aina voinut olla kevyttä, miksi se ei sitä kuitenkaan välttämättä ole?

Jos uskot, että työtehtävään ja rekrytointiin riittää hyvin kevyt lomake ja vain muutamat kysymykset, joiden avulla työntekijän pätevyys voidaan selvittää ja hänet voidaan kutsua haastatteluun, mikään ei estä sinua tekemästä niin. Voit tehdä Kuntarekryyn kevyen hakulomakkeen, jolloin vastaaminen on helppoa sekä nopeaa ja näin ollen saat ihan oman näköisesi pikarekrytoinnin.

Kevyt ja lyhyt hakuprosessi ei siis ole yleensä kiinni rekrytointijärjestelmistä, vaan siitä millaista tietoa hakijoista halutaan saada ja millaista tarvitaan tässä vaiheessa rekryprosessia. On totta, että joskus hakulomakkeet voivat olla pitkiä ja hakijat voivat joutua vastaamaan useisiin kysymyksiin, mutta on myös totta, että rekrytoivien henkilöiden työtä helpottaa se, että he saavat tärkeää tietoa hakijoista aikaisessa vaiheessa. Joka tapauksessa nämä pätevyydet ja osaamiset pitää selvittää jossain vaiheessa rekrytointiprosessia. Mieti siis millaiseen tehtävään olet rekrytoimassa ja onko kevyen lomakkeen käyttäminen mahdollista ja helpottaako se sinun tekemistäsi. Mikään ei estä sinua tekemästä näin, paitsi tietenkin esimerkiksi lakisääteisten ansiovertailujen tekeminen, mikä tulee aina ottaa huomion.

Kuntarekryn osalta siis myös niin lyhyemmät kuin pidemmät hakulomakkeet ovat aina olleet mahdollisia ja voit sellaista hyödyntää halutessasi vaikka heti. Mikäli tämä tuntuu vieraalta ajatukselta etkä tiedä mistä lähtisit liikkeelle, kysäise lisää vaikka asiakastuestamme.

Hakijakokemus

Toinen Ylen jutussa esiin nostettu teema oli automaattivastaukset ”Kiitos, mutta valintamme ei kohdistunut tällä kertaa sinuun”. Tämän vaikutus työnantajamielikuvaan on merkittävä ja myös tähän virheeseen voidaan Kuntarekryn avulla tarttua.

Lue myös: Kuinka lähettää ei-kiitos tieto hakijalle

Voitte luoda järjestelmään valmiita viestipohjia hyödynnettäväksi hakijaviestinnässä ja myös itse määrittää missä vaiheessa rekrytointeja ja millaisilla viesteillä hoidatte hakijaviestintää. Kuntarekrystä lähtee hakijalle aina heti hakemuksen lähettämisen jälkeen automaattinen viesti, joka on joko ihan rekrytointikohtaisesti määritelty viesti, tai sitten asetuksiinne määritelty oletusviesti.

Kuntarekryssä on mahdollisuus lähettää automaattisesti viesti kaikille hakemuksen jättäneille, kun hakuaika loppuu. Tämän toiminnallisuuden avulla voitte parantaa hakijaviestintää ja tuossa vaiheessa lähettää hakijoille tietoa, siitä miten rekrytointiprosessi etenee.

Muistetaan siis viestiä ja pitää hakija mielessä jo siitä hakulomakkeen suunnitteluvaihteesta lähtien. Jos sinulla on kysyttävää, voit laittaa meille viestiä myös alla olevan painikkeen kautta.

Ota yhteyttä

Lähde: YLE: Palkkaisitko työntekijän kolmen kysymyksen perusteella? Rekrytointiammattilaiset uskovat, että kilometrihakemusten aika alkaa olla ohi. https://yle.fi/uutiset/3-11642506