Blogit10.08.2023

Kuntarekryn hyödyt Sataedulle: Helppokäyttöinen ja aikaa säästävä rekrytointijärjestelmä

Sataedu eli Satakunnan koulutuskuntayhtymä on käyttänyt Kuntarekryä jo vuodesta 2011, eli ihan Kuntarekryn alkuajoilta lähtien. Sataedussa työskentelee noin 300 ammattilaista, joista enemmistö työskentelee opetusalan tehtävissä ja muut hallinto- ja kehittämistehtävissä sekä muissa tukitoiminnoissa. (sataedu.fi)

Nina Peltomäki työskentelee Sataedun talous- ja hallintojohtajana ja hän vastaa muun muassa rekrytointiprosessien yleisestä ohjeistuksesta ja muista Sataedun käytännön palvelussuhteisiin liittyvistä asioista. Enni Heikintalo työskentelee johdon assistentin sekä henkilöstösuunnittelijan tehtävissä ja on näin ollen vastuussa rekrytointien käytännön toteuttamisesta yhdessä muiden rekrytoivien esihenkilöiden kanssa.

”Toistaiseksi olemme käyttäneet Kuntarekry-palvelua keskitetysti, eli minä, Kuntarekryn pääkäyttäjänä, olen vastuussa hoitamaan työpaikkailmoitukset, haastattelujärjestelyt ja muut vastaavat tehtävät. Osallistun rekrytointiprosesseihin alusta loppuun saakka, mukaan lukien työnhakijaviestinnän, sisäisen tiedottamisen ja työsopimuksien laatimiset. Rekrytoinnin valintaryhmälle toimitan hakijatiedot”, Enni kertoo

Kuntarekry - Helppokäyttöinen ja tehokas työkalu

Sataedu on käyttänyt Kuntarekryä jo useiden vuosien ajan, ja sen käyttö on tuonut merkittäviä etuja organisaatiolle. Aiemmin hakijayhteenvedot tehtiin manuaalisesti, mikä vei paljon aikaa. Nykyään järjestelmä mahdollistaa hakijayhteenvedon saamisen suoraan järjestelmästä. "Järjestelmä on tiivistänyt ja yhdenmukaistanut toimintatapojamme. Nykyään kaikki hakemukset tulevat meille ainoastaan Kuntarekryn kautta, kun ennen niitä saattoi tulla sähköpostitse tai postitse. On myös kätevää, että voimme julkaista työpaikkailmoitukset suoraan Kuntarekryn kautta myös TE-palveluiden sivuilla", Enni pohtii.

Vuonna 2022 kuntarekry.fi -sivustolla vierailtiin yhteensä yli 13 miljoonaa kertaa. Yksittäisiä kävijöitä sivustolla oli yli 6 miljoonaa, joista uusien käyttäjien osuus on ollut jatkuvasti noin kaksi kolmasosaa. Keskimäärin Kuntarekryssä avoimia työpaikkoja on jatkuvasti haettavana yli 3500, paikoin jopa yli 7000.

Sataedu on pitänyt järjestelmän käyttöä helppona. Heidän mukaansa kirjautuminen on helppoa ja järjestelmä on looginen. "Järjestelmä on alusta asti tuntunut helpolta käyttää, ja olemme ilahtuneet siitä, miten sitä on jatkuvasti paranneltu vuosien varrella", Enni kertoo.

"Järjestelmä on todella helppokäyttöinen. Silloin tällöin tarkastelen rekrytointien tilannetta tai sijaistan Enniä, ja järjestelmän käyttö sujuu aina vaivattomasti. Lisäksi järjestelmä tarjoaa paljon mahdollisuuksia, joita emme vielä hyödynnä täysin, mutta harkitsemme niiden käyttöönottoa pikkuhiljaa, kuten sisäistä viestintää eri rekrytointien osalta", Nina lisää.

Satedun rekrytointien näkyvyys

Sataedussa työpaikkailmoitukset julkaistaan pääsääntöisesti aina Kuntarekryssä ja TE-palveluiden sivuilla. Lisäksi työpaikkailmoitukset nostetaan esiin organisaation omissa some-kanavissa sekä sisäisessä intrassa. "Hankalampien rekrytointien yhteydessä hyödynnämme myös laajempaa somemarkkinointia. Olemme huomanneet, että markkinoinnilla on ollut positiivisia vaikutuksia rekrytointeihimme. Sen avulla pystytään tavoittamaan myös niitä, jotka eivät aktiivisesti selaa työpaikkoja", kertoo Nina.

"Tämä on jatkuvaa työtä, jotta rekrytointimme saavat näkyvyyttä ja houkuttelevat hakijoita meille. Tulevaisuudessa aiomme seurata tarkemmin sitä, mistä hakijat ovat löytäneet työpaikkailmoituksemme. Se on hyödyllistä ja kiinnostavaa tietoa, joka auttaa meitä suunnittelemaan rekrytointien markkinointia uudella tavalla", Enni pohtii.

Sataedussa rekrytointien somenostot sekä satunnaiset lehti-ilmoitukset hoidetaan organisaation viestinnän toimesta. "Meillä rekrytointipuolella on valmiita pohjia, joita hyödynnämme työpaikkailmoitusten laatimisessa. Viestintä saattaa ajoittain tarkistaa ilmoituksia ja lisäksi he kirjoittavat yleisempiä esittelytekstejä, jotka ovat nähtävillä myös Kuntarekryn työnantajaesittelysivuilla", Enni kertoo.

Kasvava kiinnostus Sataedun työpaikkoihin

Sataedun hakijamäärät ovat viime vuosina hieman kasvaneet. "On vaikea sanoa, mikä tähän on vaikuttanut. Uskon, että olemme onnistuneet hyvässä viestinnässä ja markkinoinnissa. Ehkä myös organisaation ja alueen maine houkuttelee uusia hakijoita. Hakijamäärien kasvu on tietysti positiivista, mutta eroja on edelleen eri rekrytointien välillä. Jotkut tehtävät saavat runsaasti hakemuksia, kun taas toisiin tulee vain muutamia. Yleisesti ottaen meillä on kohtuulliset hakijamäärät", Enni pohtii.

"Jatkossa on tärkeää seurata vielä tarkemmin, kuinka paljon hakijoita saamme ja mistä he löytävät työpaikkailmoituksemme. On aina tärkeää pyrkiä parantamaan, sillä tiedämme, että työvoiman saatavuustilanne on tällä hetkellä haastava. Näihin asioihin on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota, kun tilanne on suotuisa", Nina lisää.

Sataedu suunnittelee hyödyntävänsä entistä paremmin Kuntarekryn tarjoamia ominaisuuksia tulevaisuudessa. "Olemme tyytyväisiä Kuntarekryyn, ja uutena asiana säännölliset yhteistyötapaamiset Kuntarekryn ja Sataedun henkilöiden kanssa ovat todella hyvä uudistus. Olemme saaneet niistä paljon hyödyllistä tietoa", iloitsee Nina. "Koemme olevamme uuden kynnyksellä ja tulemme laajentamaan Kuntarekryn käyttöä jatkossa. Järjestelmä on erittäin toimiva työkalu Sataedun rekrytointeihin", Enni päättää.

lähteet: https://sataedu.fi/sataedu/sataedu-tyonantajana/

Haluatko kuulla lisää Kuntarekrystä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista? Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

OTA YHTEYTTÄ

Lue lisää aiheista

Jaa kirjoitus