Blogit

Blogit16.04.2019

Rekrytointijärjestelmä - monipuolinen apu parempiin rekrytointeihin

rekrytointijärjestelmä

Rekrytointijärjestelmän perushyödyt ovat selkeät: enemmän aikaa laadukkaiden hakijoiden kanssa, vähemmän aikaa ei-kelpoisten hakijoiden käsittelyyn. Ja tottakai suoraviivaisempi ja tehokkaampi rekrytointiprosessi. Mutta jos olet johtajana pienessä tai keskisuuressa organisaatiossa, saatat miettiä miksi vaivautua hankkimaan rekrytointijärjestelmä? Eihän meille tule satoja hakemuksia joka kuukausi. Näiden muutamien kelpoisten hakemusten manuaalinen käsittely ei pitäisi olla mikään iso juttu. Uskallan kuitenkin väittää vastaan, ja todeta rekrytointijärjestelmästä on hyötyä sekä pienille että suurille organisaatioille. Tässä neljä syytä miksi!

Työpaikkailmoitus useisiin kanaviin automaattisesti

Työpaikkailmoituksia tutkitaan eri paikoista. Olemassa on jo satoja työpaikkoja tarjoavia verkkosivustoja, tähän kun lisätään vielä sosiaalinen media, niin ilmoituksen lisääminen eri kanaviin vaatii paljon työtä. Rekrytointijärjestelmän avulla saat julkaisusi useisiin kanaviin yhdellä klikkauksella ja samalla potentiaalisten hakijoiden nähtäville.

Samalla saat myös ilmoituksen oman organisaatiosi verkkosivuille. Työpaikka- ja urailmoitukset auttavat tekemään nimeäsi tunnetuksi ja luomaan parempaa työnantajamielikuvaa.

Löydät enemmän päteviä työntekijöitä

Osaajapula on ollut viime aikoina esillä eri medioissa. Kilpailu työntekijöistä käy kiivaana ja pahimmillaan ne voivat jarruttaa yritysten mahdollisuuksia kehittyä ja kasvaa. EK:n mukaan jopa 70% yrityksistä kohtaa rekrytointivaikeuksia.

Miten rekrytointijärjestelmä voi auttaa tässä vaiheessa? Järjestelmä auttaa levittämään tietoisuutta, mutta eihän siitä ole hyötyä jos hakijat eivät ole riittävän hyviä? Tässä muutamia ominaisuuksia, jotka auttavat sinut löytämään parempia hakijoita.

  • Luo yksityiskohtaiset työkuvaukset, joiden avulla voit varmistaa että työpaikkailmoituksesi puhuttelee oikeanlaista yleisöä
  • Luo valmiita kelpoisuusehtoja ja kyselyitä, joiden avulla voit järjestellä hyvät hakijat ja hylätä puuttelliset hakijat
  • Saat suoraan tiedot esimerkiksi relevantista työkokemuksesta
  • Kerää palautetta ja käytä sitä parempien hakemusten tekoon
  • Kommunikoi nopeasti ja helposti, voit esimerkiksi lähettää haastattelukutsut kaikille potentiaalisille kandidaateille suoraan järjestelmästä
  • Kerää dataa ja varmista mitkä kanavat tuottavat eniten päteviä työnhakijoita, panosta jatkossa näihin kanaviin

Säästä aikaa

Sopivan hakijan löytymiseen voi mennä joskus pitkäkin aika, joten on hyvä, että kaikki materiaalit löytyvät yhdestä yhteisestä järjestelmästä. Rekrytoivilla henkilöillä voi olla myös muita työhattuja. Etenkin jos sinulla ei ole keskitettyä HR-tiimiä, joka hoitaa kaikki rekrytointeihin liittyvät tiedustelut ja esikarsinnat, ajansäästö on tarpeen. Sen lisäksi että rekrytointijärjestelmä auttaa hakijapoolin määrän ja laadun parantamisessa, se auttaa myös nopeuttamaan rekrytointiprosesseja. Aikasi ei esimerkiksi kulu eri kanavista tulevien hakemusten sorttaamiseen vaan ne menevät yhteen yhteiseen paikkaa, josta ne myös löytyvät helposti.

Työkaverit avuksi rekrytointeihin

Kun kaikki materiaalit ja keskustelut löytyvät yhteisestä paikasta, on helpompi kutsua tiimikaverisi tutustumaan kandidaatteihin. Työkaverisi voivat antaa palautetta hakijoista, ja antaa omat näkökulmansa ketkä olisivat sopivia henkilöitä organisaatioosi. Näin ollen saat laajemman kuvan hakijoista, ja se voi auttaa sinua päätöksenteossa.

Tutustu Kuntarekry-järjestelmään