Blogit05.02.2019

Työpaikkailmoituksen tulee houkutella ja rakentaa työnantajamielikuvaa

työpaikkailmoitus

Moni esimies pitää rekrytointia yhtenä haastavimmista esimiestyön tehtävistä. Ja sitähän se onkin, kun onnistumiseen vaikuttavat niin monet asiat: tavoitteet, aikataulut, henkilökohtaiset mieltymykset, toisaalta hakijan kyky saada itsestään paras esiin.

Rekrytointi jakautuu karkeasti neljään osaan: ilmoitukseen, haastatteluihin, valintaan ja hakijaviestintään prosessin eri vaiheissa. Tässä jutussa saat ilmoituksen tekemiseen käytännön vinkkejä.

Tee hyvä työpaikkailmoitus Kuntarekry.fi-palveluun

Ilmoitukseen kannattaa panostaa, muuten et herätä kiinnostusta. Hyvällä ilmoituksella rakennat myös työnantajamielikuvaa ydinkohderyhmän keskuudessa eli niiden henkilöiden, jotka haluavat työskennellä organisaatiossasi. He kertovat kokemuksistaan laajasti ja välittävät mielikuvaa edelleen omalle kontaktiverkostolleen.

Rekrytointi-ilmoituksen perustiedot kuten työavain, hakuaika, palkkaus, työn luonne ja työsuhteen kesto tulevat automaattisesti ilmoituksen alkuun. Sen jälkeen tuleva osuus eli työn ja organisaation kuvaukset, ovat sinun käsissäsi. Voit tehdä niistä juuri niin kiinnostavat ja houkuttelevat kuin haluat.

1. Kuvaile työn sisältö parilla kappaleella – huom! kappaleella. Eli jäsentele asiat ja käytä tyhjää riviä kappaleiden välissä. Kerro, mitä tehtäviä työhön kuuluu. Mitkä ovat toimintaperiaatteet ja -tavat. Esittele tiimiä, jos tiimityön merkitys on suuri. Pyri myös rakentamaan näkökulma sellaiseksi, että hakijan mahdolliset uratavoitteet voivat toteutua organisaatiossasi.

2. Kerro vaatimukset: mikä koulutus, minkälainen työkokemus, mitkä taidot? Käytä toinen kappale kertomalla, minkälaiset ominaisuudet edesauttavat valintaa. Tässäkään ei kannata mennä itsestäänselvyyksiin, vaan oikeasti miettiä asiaa esimerkiksi tiimisopivuuden kannalta.

3. Esittele organisaatio. Unohda virkakieli ja valitse sanat niin, että myös henkilö, joka ei tunne kuntamaailmaa, innostuu. Kerrotko olennaiset asiat? Houkutteletko? Onko kieli sujuvaa? Vältä toistoa, jokaisen lauseen pitää tuoda lisää tietoa

Esittelytekstiä ei kannata joka kerta tehdä uudelleen. Vaikka tekstin tekeminen veisi ensimmäisellä kerralla aikaa, se on perusteltu satsaus. Hyvä teksti kertoo olennaiset asiat ja ydinviesti kannattaa pitää johdonmukaisena. Säästät aikaa seuraavalla kerralla, kun voit kopioida tekstin vanhasta ilmoituksesta.

4. Lisää yhteystietokohtaan, keneltä ja milloin voi saada tehtävästi lisätietoja.

Apuja työpaikkailmoituksen kirjoittamiseen rekrytointipalveluilla. Lue lisää!