Työnantajamielikuva

Vieremän kunta rakentaa positiivista työnantajamielikuvaa Kuntarekryn urasivun kautta

Vieremän kunta on ottanut Kuntarekryn urasivun käyttöön kesällä 2023. Urasivu rakennettiin palanen kerrallaan. Yksi oleellinen osa sen sisällöistä koostuu työntekijöiden kokemuksista uratarinoiden muodossa, joita tuotettiin Kuntarekryn toimesta. Kattavan työnantajaesittelysivun kautta kunnan tavoitteena on viestittää aitoa kuvaa Vieremästä työnantajana ajatellen etenkin potentiaalisia työnhakijoita, joille kunta ja sen tarjoamat mahdollisuudet ovat tuntemattomampia.

Vieremän kunnan hallintojohtaja Tiia Väänänen kertoo kokemuksistaan työnantajamielikuvan kehittämisestä Kuntarekryn avulla. Hän nostaa esiin erityisesti sivistysalan haasteet työntekijöiden löytämisessä eri tehtäviin. Väänänen korostaa positiivisen työnantajamielikuvan vaikutusta työnhakijoiden mielikuviin ja ensivaikutelmaan kunnasta. Hän näkee sen tärkeänä tekijänä kilpailtaessa haastavilla aloilla työntekijöistä.

Urasivu luomassa aitoa kuvaa kunnasta työnantajana

Ennen urasivun käyttöönottoa Vieremän kunta kaipasi työnantajaesittelysivulle kuvauksia, jotka heijastaisivat Vieremän kuntaa aidosti houkuttelevana työnantajana. ”Ennen urasivun käyttöönottoa Vieremän työnantajaesittely oli hieman vanhanaikainen. Se ei kuvannut meitä työnantajana eikä viestittänyt houkuttelevaa kuvaa meistä. Meillä on täällä hyvä meininki ja se halutaan tuoda myös esiin urasivun kautta”, hän sanoo.

Työpaikkojen markkinoinnissa kunta hyödyntää omia somekanaviaan ja verkkosivujaan. Osassa rekrytointeja on hyödynnetty myös sanomalehtimainontaa. Tulevaisuudessa digimarkkinointi on suunnitteilla ottaa vahvemmin käyttöön yhtenä työkaluna avointen työpaikkojen markkinoinnissa ja työnantajabrändin tunnettuuden kasvattamisessa. Urasivut ja sen sisällöt ovat luonnollisesti tukemassa yhtenä osana rekrytointimarkkinointia.

”Tulemme varmasti hyödyntämään myös digimarkkinoinnin eri mahdollisuuksia Kuntarekryn kautta, jotta saamme lisää näkyvyyttä kunnalle työnantajana. Päivitämme urasivua jatkuvasti ja pidämme sen sisällöt ajan tasalla”, hän kertoo.

Kokemukset yhteistyöstä

Yhteistyö Kuntarekryn kanssa koettiin alusta asti sujuvaksi, ja Väänänen kiittää saamastaan ohjeistuksesta ja avusta, sekä suosittelee urasivua virkeän ja nuorekkaan työnantajakuvan luomiseksi. Hän korostaa sen vaikutusta houkuttelevuuteen kilpailtaessa työntekijöistä haastavilla aloilla. Kuntarekryn rooli jatkossa nähdään keskeisenä työnantajamielikuvan ylläpitäjänä Vieremän kunnassa.

Urasivut ja uratarinat tarjoavat mahdollisuuden positiivinen ensivaikutelma luomiseen ja potentiaalisten työntekijöiden houkuttelemiseen. ”Hyvän työnantajakuvan luomisesta on iso merkitys. Tätä voimme nostaa esiin urasivun kautta.”

Haluatko kuulla lisää rekrymarkkinoinnin eri vaihtoehdoista? Ota yhtetyttä niin kerromme lisää!

Ota yhteyttä

tutustu rekrymarkkinoinnin palveluihin