Blogit21.06.2022

Hyödynnä Kuntarekryn osaajapankkia

Kuntarekrystä löytyy erittäin laaja osaajapankki, joka on kaikkien Kuntarekryä käyttävien organisaatioiden käytössä. Erilaisista Kuntarekryä käyttävien työnantajien työtehtävistä kiinnostuneet hakijat voivat jättää avoimen hakemuksen ja ilmaista millä maantieteellisellä alueella sekä minkä työnantajien ja missä tehtävissä he ovat kiinnostuneita työskentelemään. Tällä hetkellä avoimia hakemuksia löytyy lähes 30 000 kappaletta, joita te voitte täysin vapaasti käydä tutkimassa. Näistä voi hyvinkin löytyä tulevaisuuden osaajia tai arjen pelastajia, joten hakemuksia kannattaa ainakin käydä vähintään selailemassa, kun rekrytointitarpeita tulee. Ja kun ne huipputyypit löytyvät, niin heihin voi ja ehdottomasti kannattaa olla yhteydessä.

Hakuehtojen avulla itselle mielekkäät haut

Jokainen työnantajan edustaja voi itse käydä tutkimassa avoimia hakemuksia ja Kuntarekrystä löytyy vain ne hakijat, jotka ovat ilmoittaneet kiinnostuksessaan, että voisivat työskennellä juuri teille. Hakijoita löytyy kattavasti eri aloilta, insinööreistä varhaiskasvatuksen ja sotealan osaajiin. Joten jos teillä on haastavasti rekrytoitavia tehtäviä tai pulaa keikkalaisista, niin Kuntarekryn osaajapankista kannattaa käydä etsimässä niihinkin tilanteisiin ratkaisuja.

Kuinka kontaktoida avoimen hakemuksen jättäneitä

Lähtökohtana yhteydenottoon on se, että henkilöt ovat itse ilmaisseet kiinnostuksensa työllistyä teille. Osa voi toki olla jo löytänyt uuden työpaikan tai on nykyisessä tehtävässään tällä hetkellä tyytyväinen, mutta mikään ei kiellä tai estä teitä selvittämästä tätä. Tuskin kukaan laittaa pahakseen, että hänen avoimeen hakemukseensa reagoidaan, todennäköisesti päinvastoin.

Joten, kun löydät mielenkiintoisen CV:n tai hakemuksen ja pohdit voisiko hänestä olla teille työntekijäksi, helpoin tapa selvittää tämä on kysymällä. Heidät kannattaa kontaktoida, vaikka avoinna ei olisi juuri sitä tiettyä insinöörin tai erityisopettajan tehtävää. Monet heistä voivat olla kiinnostuneita vaikkapa keikkatöistä opintojen oheen tai pohtivat työpaikan vaihtoa. Joten kontaktoimalla heidät ja kertomalla, että löysit hänen avoimen hakemuksensa Kuntarekrystä, voitte päästä hyviin keskusteluihin ja löytää potentiaalisia osaajia erilaisiin tehtäviin. Samalla luotte myös positiivista työnantajamielikuvaa ja tietoisuutta näiden henkilöiden silmissä. Kenties vaikka he eivät juuri nyt olisi valmiita tulemaan teille töihin, tilanne voi olla hyvinkin eri vuoden kuluttua.

Lue myös: Avoimet hakemukset Kuntarekryssä

Jos kaipaat apuja avointen hakemusten hyödyntämiseen, voit tilata meiltä koulutusta juuri tähän tarpeeseen. Tilauksen voit tehdä kätevästi verkkokaupassamme!

Tilaa koulutus