Blogit22.09.2020

Kerää tietoa työpaikkailmoituksestasi suoraan hakijoilta

Jotta rekrytointia voidaan kehittää, on hyvä koittaa kerätä mahdollisimman paljon tietoa, mikä toimii ja mikä ei. Usein kuitenkin tämän tiedon kerääminen koetaan paljon vaikeammaksi kuin se todellisuudessa on. Usein analytiikka yhdistetään suureen määrään datan keräämistä ja siksi se koetaan hieman työlääksi. Todellisuudessa kuitenkin tilastojen kerääminen voi olla yhtä helppoa kuin kysyminen työnhakijalta, mitä olit mieltä tästä työpaikkailmoituksesta. Ja siksi olemme kehittäneet Kuntarekry.fi -sivustolle mahdollisuuden kysyä tätä asiaa suoraan työpaikkailmoituksella.

Työpaikkailmoituskohtaiset kysymykset

Olet ehkä saattanut huomata jotain työpaikkailmoitusta tutkiessasi, että sen loppuosasta löytyy jonkinlainen kysymys, jota voi peukuttaa. Tämä peukuttaminen ei ole tehty ainoastaan ”fiilisnäkökulmasta” vaan sillä on ihan tarkoituskin. Peukuttamisen avulla voit kerätä tärkeää tietoa ymmärtävätkö työnhakijat, mitä kyseinen työpaikkailmoitus pitää sisällään vai jääkö se kenties heille epäselväksi. Ja tätä tietoa analysoimalla voit kerätä rekrytoinnin kehittämisen kannalta tärkeää tietoa.

Kysymysten liittäminen osaksi työpaikkailmoitusta onnistuu ilmoittamalla toivotut kysymykset Kuntarekryn asiakastukeen tuki@fcgtalent.fi

image.png

Kysymyksiä voi myös muokata

Kuntarekryssä työpaikkailmoituksen tueksi luodut kysymykset ovat lyhyitä ja ytimekkäitä ja niihin voi käytännössä vastata kyllä tai ei. Kuitenkin näitä kysymyksiä oikein muotoiltuna voidaan käyttää tilastojen keräämiseen sekä rekrytoinnin kehittämiseen. Olemme luoneet ennalta määriteltyjä yksinkertaisia kysymyksiä, joita voitte helposti tuoda mukaan työpaikkailmoitukseen. Näitä kysymyksiä voitte kuitenkin muokata niin halutessanne. Jos haluatte vaihtaa kysymyksiänne tai tarvitsette apua niiden esiin saamiseksi, laittakaa vain meille viestiä ja me autamme.

Lue myös: Tilastot apuun rekrytoinnin kehittämisessä

Muista myös työnantajaesittelysivujen kysymykset ja käyttöanalytiikka

Työnantajaesittelyiden alta löytyy myös paljon mielenkiintoista dataa ja mahdollisuuksia kerätä tietoa rekrytoinnin kehittämisen tueksi. Työnantajasivustolta pääset esimerkiksi näkemään kuinka paljon hakijoita työpaikkailmoituksesi tavoittaa, mitkä ovat suosituimpia työpaikkailmoituksia ja minä päivinä hakijoita on käynyt eniten. Voit kätevästi myös ladata nämä tiedot omalle koneellesi ja tarkistella niitä Excel-listassa ja yhdistellä vaikkapa tilastoja eri kanavissa, jolloin saat paljon enemmän tietoa ja tilastoja rekrytoinnin kehittämisen tueksi.

Olen ehkä myös huomannut, että työnantajasivulta löytyy peukkukysymyksiä, joiden avulla saat tietoa, miten työhakijat kokevat työnantajaesittelysivusi ja saavatko he tarpeeksi tietoa millaisia haasteita juuri sinun organisaatiosi tarjoaa. Näiden kysymysten tulokset pääset myös näkemään kirjautumalla työnantajasivullesi. Voitte myös itse muokata näitä kysymyksiä, tai ilmoittaa meille, mitä haluatte kysyä, niin muokkaamme ne puolestanne.

Työnantajasivuille on myös mahdollista tuoda erilaisia työntekijöiden kommentteja työpaikasta sekä Instagram-syöte, josta työnhakija voi nähdä millaista arki työpaikallasi on. Jos haluat näihin avustusta tai sinulla on kysyttävää, laita meille viestiä ja me autamme mielellämme.

Lue myös: Työnantajamielikuvan mittaaminen Kuntarekry.fi -sivustolla

Ota yhteyttä

Lue lisää aiheista

Jaa kirjoitus