Blogit28.04.2020

Työnantajamielikuvan mittaaminen Kuntarekry.fi –sivustolla

Työnantajamielikuvaan vaikuttavat monet pienet asiat. Samalla kun työnantajamielikuva on noussut yhdeksi tärkeimmistä rekrytoinnin ja HR:n kehityskohteista, on sen mittaamista myös alettu kehittää. Hyvä työnantajamielikuva auttaa yritysten rekrytoinnin onnistumisessa ja mahdollistaa sen, että organisaatio voi kilpailla työntekijöistä jatkossakin.

Vanhan ja ehkä hieman kuluneen sanonnan mukaan, ”mitä mitataan, sitä tehdään” tai jotenkin sinnepäinhän se meni. Työnantajamielikuva ei tee tässä poikkeusta, vaan jotta tiedetään mitä työnhakijat ovat mieltä sinusta työnantajana kannattaa tätä mitata. Työnantajamielikuvan mittaamiseen on myös monia erilaisia keinoja ja jopa kilpailuja joihin organisaatiot voivat osallistua. Kuitenkin parhaiten vastaus saadaan työnhakijoilta sekä omilta työntekijöiltä kysymällä. Me olemme kehittäneet Kuntarekry.fi –sivustolle muutamia kysymyksiä, joihin työnhakijat voivat vastata ja työnantajat kerätä dataa, millainen sen työnantajamielikuva on ja mitä asioita siinä voi kehittää.

Lue myös: Työnantajamielikuva ja kannattaako siihen panostaa

Miten työnantajamielikuvan mittaaminen Kuntarekry.fi –sivustolla toimii?

Oletkin ehkä huomannut, että Kuntarekry.fi –sivustolla työnantajaesittelyiden ja työpaikkailmoitusten loppuun on ilmestynyt ylös- ja alaspäin osoittavia peukkuja. Näiden peukkujen avulla teidän on mahdollista mitata hyvin kevyesti ja yksinkertaisesti sitä, miten työpaikkailmoituksenne ja työnantajaesittelynne avautuvat työnhakijoille. Niitä voidaan siis käyttää työnantajamielikuvan mittaamiseen ja kehittämiseen.

Kolme kovaa kysymystä

Kysymyksiä, joita työnhakijoilta kysytään, on kolme kappaletta

  • Saitko selville millaisia työtehtäviä tai urapolkuja työnantaja tarjoaa?
  • Olisitko kiinnostunut työskentelemään tälle työnantajalle?
  • Piditkö työnantajaesittelystä?

kuntarekry_kysymykset_tyonantajamielikuva.jpg

”Saitko selville millaisia työtehtäviä tai urapolkuja työnantaja tarjoaa”, laittaa hakijalle pohtimaan sitä, kuinka hyvin olette onnistuneet kiteyttämään työnantajaesittelyyn sen, millaisia työpaikkoja organisaationne tarjoaa ja miten kyseisessä organisaatiossa, voidaan edetä työuralla. Mikäli tämän vastauksen mittari näyttää vahvasti punaista eli peukut ovat menneet alaspäin, voidaan uskoa, että hakijat eivät välttämättä tunnista organisaatiotanne ja eivät tiedä millaisia työtehtäviä olisi tarjolla. Tämä taas voi johtaa siihen, että hakija saattaa jättää hakematta. Kannattaa siis tutkia tätä tulosta ja lukea läpi työnantajaesittelysivunne, sekä miettiä löytyisikö siitä asioita, joiden avulla kyseistä tulosta saataisiin parannettua.

”Olisitko kiinnostunut työskentelemään tälle työnantajalle” –kysymys on hyvin selkeä ja kertoo suoraan mitä mieltä työnhakijat ovat kyseisestä organisaatiosta työnantajana. Jos tämä mittari on punaisella, kannattaa laajemmin miettiä miksi näin on ja miten työnantajamielikuvaa voisi parantaa.

”Piditkö työnantajaesittelystä?” ei ehkä suoraan anna tietoa työnantajamielikuvasta, mutta se taas kertoo, onko työnantajaesittely hakijalle mieleinen ja selkeä. Työnantajaesittelyssä kannattaa tuoda esille avoimesti ja selkeästi millaisia työpaikkoja, etuja ja erikoisuuksia teidän organisaatiostanne löytyy työnantajana. Esimerkiksi voitte tuoda esille työntekijöidenne arkea ja sitä millaista teillä on olla töissä. Näin ollen voitte luoda avointa kuvaa organisaatiostanne sekä kertoa miksi juuri teille kannattaa tulla töihin.

Sinua voisi kiinnostaa myös: Kun tavoitteena on hyvä työnantajamielikuva, työntekijä on paras puhemiehesi

Miten pääsen tutkimaan vastauksia?

Kirjaudu www.kuntarekry.fi/tyonantajalle Vastaukset näkyvät kirjautumisen jälkeen organisaatiosi työnantajaesittelysivun alalaidassa. Siellä on otsikko Kyselytulokset eli näet prosentit, kuinka moni vastaajista on antanut yläpeukkua ja kuinka moni alapeukkua mihinkin kysymykseen. Samasta paikasta pääset myös laajemmin tutkimaan työpaikkailmoitustesi käyttöanalytiikkaa.

Tarkemmat ohjeet työnantajasivustosta ja sinne kirjautumisesta löydät täältä. Ja lisäideoita työnantajaesittelyiden hyödyntämiseen täältä. Ja jos teillä herää kysymyksiä tai ajatuksia työnantajamielikuvan mittaamiseen ja rakentamiseen tai työantajaesittelysivun käyttöön, voitte ottaa meihin yhteyttä ja me autamme.

Ota yhteyttäanalytiikka_kuntarekry_tyonantajasivu-1.jpg