Blogit22.05.2019

Miksi käyttää videoita rekrytoinnissa?

videoiden käyttö rekrytoinnissa

Videot ovat loistava apuväline rekrytointiprosessisi tehostamiseen. Videoiden käytöstä löytyy helposti useita hyötyjä: ne säästävät aikaa, nopeuttavat rekrytointeja ja tarjoavat hyvän mahdollisuuden tutustua työnhakijan persoonaan ihan eri tavalla kuin pelkän kirjallisen hakemuksen perusteella. Kun keskität rekrytoinnit ja videohaastattelut Kuntarekryyn, kaikki rekrytointiin liittyvä tieto löytyy yhdestä järjestelmästä. Ei tarvitse käyttää turhaan aikaa siirtymiin eri järjestelmien välillä. Haluatko vielä tarkempia perusteluja miksi videohaastatteluja kannattaa käyttää? Tässä sinulle muutamia.

Videorekrytointi integroituu Kuntarekryyn näppärästi.

Säästä molempien osapuolten aikaa

Kiire - tuo nykyelämän vitsaus. Ainainen kiireen tuntu voi johtaa siihen, että joskus voi olla vaikeaa löytää aikaa vaikkapa ehdokkaiden haastatteluun. Videorekrytoinnin avulla voit esittää kysymykset ennakkoon ja ehdokkaat vastaavat niihin omalla ajallaan, tietysti sinun laatimasi aikataulun puitteissa. Videohaastattelun voit suorittaa missä vain ja milloin vain, joten se säästää aikaa, niin sinulta kuin hakijalta. Ehdokkaiden ei tarvitse matkustaa haastatteluun erikseen, eikä teidän tarvitse varata kalenterista tuntia keskustelulle. Kun hakijat saavat miettiä vastaukset rauhassa, he voivat vastata kysymyksiin rennommin ja kattavammin.

Persoonaa esiin

Kun luet CV:tä ja hakemuksia, ne kaikki voivat vaikuttaa hyvin samanlaisilta. Videoiden avulla saat persoonallisemman lähestymisen haastateltavaan ja sinulle välittyy kuva henkilöstä CV:n takaa. Voit tarkastella hakijan kehonkieltä ja kommunikointitaitoja. Videohaastattelu luo myös henkilökohtaisemman vivahteen haastatteluun kuin esimerkiksi puhelinkeskustelu. Myös hakija näkee millaisen henkilön kanssa hän tulisi työskentelemään ja näin ollen mahdollinen seuraava kasvokkain tapahtuva kohtaaminen on tunnelmaltaan jo rennompi.

Tehoa ja nopeutta

Hakijoiden joukossa voi olla useita hyviä hakijoita. Videoiden avulla hakijoiden seulonta on nopeampaa ja samalla voit tutustua hakijoihin lähemmin. Saat paremman käsityksen heidän taidoistaan ja soveltuvuudestaan kyseiseen tehtävään. Ja samalla voit päättää, kenet haluat haastatella kasvokkain. Voit myös kutsua tiimisi mukaan ja pyytää heitä kommentoimaan haastateltavia. Yksi videohaastatteluiden hyvistä puolista on lisäksi se, että haastattelut voidaan tallentaa. Näin ollen voit palata takaisin haastatteluihin tarpeen niin vaatiessa.

Paranna työnantajamielikuvaasi

Työnantajamielikuva on noussut entistä tärkeämpään rooliin kilpailussa osaavista työntekijöistä. Nykyaikaisten rekrytointiteknologioiden käyttö yhdistettynä erinomaiseen hakijakokemukseen, auttaa sinua luomaan paremman kuvan organisaatiostasi hakijoiden mielikuvissa ja siten parantamaan työnantajabrändiäsi.

Lue myös Iisalmen kaupungin kokemuksia videorekryn käytöstä osana Kuntarekryä

Haluatko kokeilla videorekrytointia? Ota yhteyttä