Blogit13.04.2021

Kuntarekry – enemmän kuin rekrytointijärjestelmä

Kuntarekry tarkoittaa työnhakijoille ja työnantajille eri asiaa, vaikka kaiken kaikkiaan ne ovat yksi ja sama asia. Kuntarekryn historia on alkanut jo yli kymmenen vuotta sitten ja tuona aikana siitä on vuosien aikana kasvanut kokonaisuus, joka on paljon enemmän kuin rekrytointijärjestelmä. Siitä on kehittynyt monipuolinen työkalu rekrytointiprosessin eri vaiheisiin ja sen avulla voidaan hoitaa monia rekrytoinnin kannalta keskeisiä tehtäviä. Ja mikä parasta Kuntarekry kehittyy koko ajan ja sen ympärille kehitetään uusia palveluita ja vanhoja hyväksi todettuja ominaisuuksia parannetaan entisestään. Tässä tekstissä on tarkoitus esitellä laajemmin Kuntarekry-palvelun kokonaisuutta, sen eri lisäosia ja miten ne auttavat rekrytoijaa tekemään työnsä paremmin.

Kuntarekry rekrytointijärjestelmä – ja paljon muuta

Lähdetään liikkeelle kuitenkin Kuntarekryn ytimestä, eli rekrytointijärjestelmästä. Kuntarekryn ydin työnantajan näkökulmasta on moderni ja helppokäyttöinen rekrytointijärjestelmä. Vuonna 2019 rekrytointijärjestelmä koki myös laajamittaisen kasvojen kohotuksen eli käyttöliittymäuudistuksen, jonka myötä mukaan tuli sekä toiminnallisia parannuksia ja myös parannuksia käytettävyyteen sekä teknologioihin. Seuraamme myös jatkuvasti rekrytoinnin trendejä ja kehitämme Kuntarekryä jatkuvasti, ottamalla huomioon käyttäjien toiveita, pitämällä teknologian ajantasaisena ja kehittämällä täysin uusia palveluita osaksi rekrytointijärjestelmää.

Kuntarekryn rekrytointijärjestelmällä voidaan hoitaa kaikki rekrytointiin liittyvä kätevästi yhdestä paikasta. Sen avulla voidaan hoitaa esimerkiksi täyttöluvat, rekrytoinnin suunnittelu ja julkaisu, hakemusten käsittely ja luokittelu, hakijaviestintä, hakijayhteenvedot ja monipuolinen raportointi rekrytointien kehittämisen tueksi. Järjestelmä tarjoaa myös käyttäjilleen mahdollisuuden tutkia monipuolisesti dataa, jota organisaatiot voivat hyödyntää osana oman toimintansa kehittämistä.

Kuntarekry rekrytointijärjestelmästä löytyy myös monipuolisia lisäominaisuuksia, joita voidaan hyödyntää tehostamaan ja kehittämään rekrytointeja. Vuonna 2020 päivänvalon näki viimeisin laajempi uusi toiminnallisuus, eli anonyymin rekrytoinnin lisäosa. Jo aiemmin Kuntarekryssä oli mahdollista toteuttaa anonyymejä rekrytointeja, mutta se vaati hieman manuaalista työtä. Nykyisin järjestelmän avulla onnistuu muutaman klikkauksen avulla rekrytoinnin toteuttaminen täysin anonyymisti siihen asti, kun anonymiteetti halutaan kyseisen rekrytoinnin osalta poistaa.

Lue lisää: Miten Kuntarekryn anonyymi rekrytointi toimii

Ja mitä muuta?

Nykyisellään rekrytointeja joudutaan ja halutaan viedä entistä pidemmälle etäyhteyksien avulla. Kuntarekryyn on integroitu myös yhteistyössä kumppanimme RecRightin kanssa videorekrytointityökalu, jonka avulla voidaan toteuttaa ennakkoon nauhoitettuja videohaastatteluita ja edistää rekrytointeja ajasta ja paikasta riippumatta. Videoiden avulla voidaan tehostaa rekrytointien ajankäyttöä ja mahdollistaa myös työnhakijalle menestyminen muutenkin kuin työhakemuksen avulla.

Lisäksi Kuntarekrystä löytyy myös sijaisten hallintaan ja rekrytointiin erillinen sijaisrekrytointi-osio. Sijaisrekryn avulla sijaisten rekrytointi voidaan hyvin pitkälle automatisoida ja sen avulla voidaan säästää rekrytoijien sekä esimiesten aikaa ja kiinnittää sijaiset jopa alle 5 minuutissa. Myös sijaisrekisteri koki viime vuoden aikana täysremontin ja sille tehtiin laaja teknologia- ja käyttöliittymäuudistus. Uudistuksen myötä tutut hyvät toiminnallisuudet säilyivät ja sijaisten hallinta eriytettiin kahteen erilliseen osioon sijaispankkiin ja sijaistarpeiden hallintaan. Näitä tukemassa on myös ketterä Rekrymobiili, jonka avulla sijaishaku voidaan käynnistää muutamassa minuutissa, oltiinpa sitten missä päin maailmaa tahansa.

Työnhakijoille tutuin näkymä – Kuntarekry.fi

Kuntarekryn rekrytointijärjestelmää tukemassa on myös meidän ikioma Kuntarekry.fi – työnhakuportaali. Kuntarekryssä julkaistavat työpaikat tulevat näkyviin Kuntarekry.fi -sivustolle, jossa työnhakijat ja työnantajat voivat kohdata. Vuosittain Kuntarekry.fi -sivusto tavoittaa yli 3 miljoonaa kävijää, joten se tunnistetaan työnhakijoiden keskuudessa ja siellä olevia työpaikkailmoituksia myös seurataan aktiivisesti. Mutta tuolla sivustolla on myös paljon muuta. Tuotamme aktiivisesti tietoa kunta-alan työpaikoista ja työnantajista sekä pyrimme auttamaan myös työnhakijoita työpaikkojen löytämisessä. Teemme aktiivisesti monipuolista sisältöä, jota jaamme eteenpäin somekanavissamme ja markkinoimme myös aktiivisesti kunta-alan työpaikkoja ja työnantajia.

Erilaisia esimerkkejä tekemistämme löytyy paljon, esimerkiksi jokainen maanantai nostamme esiin yhden kuntatyönantajan sosiaalisessa mediassa ja teemme laajasti työpaikkojen markkinointia digitaalisissa kanavissa ympäri Suomen. Autamme myös Kuntarekryn työnantajakäyttäjiä kertomaan organisaatiostaan työnantajina, eli tekemään työnantajamielikuvatyötä ja rekrytointimarkkinointia tarjoamalla työkaluja ja apua näiden tekemiseen.

Kuntarekry.fi -sivustolle on kehitetty myös modernit ja visuaaliset työnantajaesittelysivut, joiden avulla työnantajamielikuvaa voidaan rakentaa tai yksittäisten työpaikkailmoituksen markkinointia tehdä laajemmin ja kohdistetummin. Myös tätä työkalua kehitetään edelleen entistä paremmin palvelemaan rekrymarkkinoinnin tekemistä ja kuntatyönantajien houkuttelevuuden parantamista.

Lue myös: Kuntarekryyn uusia työkaluja rekrymarkkinointiin

Esillä myös muualla kuin omissa kanavissa

Aiemmin olemme olleet myös ahkerasti mukana erilaisissa työnhakutapahtumissa ympäri Suomen ja esitelleet työpaikkoja messuilla. Nykyisellään messuille osallistuminen on haastavaa ja niitä ei oikein ole, joten päätimme, että haluamme yrittää luoda itse tällaisen tapahtuman, joten järjestimmekin maaliskuussa 2021 ihka ensimmäisen kunta-alan virtuaalisen rekrytointitapahtuman, jossa työnantajat pääsivät itse esittelemään työpaikkojaan ja kertomaan itsestään työnantajana suoraan työnhakijoille. Tapahtumaan osallistuikin yli 4000 työnhakijaa ja siitä innostuttiin niin paljon, että seuraavat messut ovat tulossa jo syksyllä.

Kohtaamispaikkojen lisäksi Kuntarekryssä on jo valmiiksi olemassa Suomen suurin osaajapankki, jota Kuntarekryä hyödyntävät organisaatiot voivat hyödyntää niin sijaispankkinsa täydentämisessä kuin etsimällä avoimista hakemuksista soveltuvia työntekijöitä ja kutsua heitä haastatteluun. Tällä hetkellä osaajapankista löytyy jo kymmeniä tuhansia avoimia hakemuksia, jotka ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa työskennellä tietyllä alueella tai tietyn työnantajan palveluksessa. Osaajapankin voit tutustua alla olevan linkin kautta tarkemmin, tai voit laittaa meille viestiä ja opastamme sinut käyttämään osaajapankkia hyödyksesi.

Lue lisää osaajapankista

Rekrytoinnista perehdytykseen

Koska rekrytointi ei pääty palkkaukseen, vaan onnistuneeseen perehdytykseen ja sitä kautta sitoutuneeseen työntekijään, on Kuntarekryyn saatavilla myös erillisenä lisäosana Intro–perehdytysohjelmisto. Molemmat ovat meidän, eli FCG:n, kehittämiä erillisiä ohjelmistoja, mutta ne keskustelevat keskenään ja esimerkiksi palkatun henkilön tiedot voidaan siirtää automaattisesti Kuntarekrystä Introon odottamaan perehdytystä. Introsta löytyy myös paljon ilmaista materiaalia ja erilaisia valmiita perehdytyssuunnitelmapohjia perehdytyksen tueksi.

Paljon näkymätöntä työtä

Kaikki mitä Kuntarekryn parissa tapahtuu ei myöskään ole aina niin näkösällä kaikille. Seuraamme aktiivisesti rekrytointialaa ja haluamme oppia siitä paljon ja tiedon avulla kehittää palveluitamme. Tukipalvelumme auttaa sekä työnantajia että työnhakijoita päivittäin erilaisten pulmien ja rekrytointiin liittyvien ongelmien ratkaisemisessa. Lisäksi pidämme monipuolisesti koulutuksia sekä webinaareja rekrytointiin ja Kuntarekryn käyttöön liittyen. 20.4. on myös tiedossa seuraavat Kuntarekry-päivät, joiden aikana taas iso joukko Kuntarekryn työnantajakäyttäjiä kerääntyy yhteen langoille kuulemaan uusista tuulista ja keskustelemaan rekrytointiin liittyvistä haasteista.

Teemme myös paljon kehitystyötä muutenkin kuin rekrytointijärjestelmän parissa. Jotkin näistä voivat olla ihan omaksi iloksemme tai niistä voi aina joskus kehkeytyä jotain, mikä voisi auttaa suomalaista HR-kenttää tekemään työnsä paremmin. Yhtenä esimerkkinä mainittakoon data-analytiikkaan pohjautuvan ennakoivan henkilöstösuunnittelun kehittäminen.

Joten jos jaksoit lukea tänne asti ja edelleen ihmettelet, että Kuntarekryhän on vain rekrytointijärjestelmä, niin olemme kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että se on paljon enemmän kuin rekrytointijärjestelmä. Ja jos haluat kuulla lisää tai kaipaa apuja, vaikka joidenkin osioiden kanssa, jotka eivät ole sinulle vielä kovin tuttuja, huikkaa meille ja keskustellaan yhdessä tarkemmin mitä kaikkea tähän Kuntarekry-kokonaisuuteen oikeasti kuuluu ja miten ne voivat auttaa sinua kehittämään rekrytointiasi. :)

Kysy lisääTutustu Kuntarekry-kokonaisuuteen