Blogit13.12.2021

Muutamia näppäriä vinkkejä Kuntarekryn käyttöön

Kuntarekry tuo rekrytoijalle paljon mahdollisuuksia juuri itsensä näköisen rekrytoinnin toteuttamiseen. Ominaisuuksia on monia ja kaikkia ei aina välttämättä edes hoksaa käyttää, etenkin jos työskentelee sellaisissa tehtävissä, joissa rekrytointeja harvemmin julkaistaan. Siksi ajattelimmekin koota muutamia käteviä vinkkejä, jotka voivat parantaa esimerkiksi työnantajamielikuvaa tai rekrytoinnin tehokkuutta.

Työpaikkailmoituksen kuvan valinta

Työpaikkailmoituksille voidaan määrittää ilmoituskohtainen kuva, kaikissa ilmoituksissa ei tarvitse tai kannatakaan käyttää yhtä ja samaa kuvaa. Kuvaksi kannattaa valita sellainen, joka tuo esiin työtehtävää sekä työnantajaa ja kertoo hakijalle jotain enemmän kuin yleisesti käytettävä kuva, kuten esimerkiksi organisaation logo tai vaakuna. Kuvakokona suosittelemme käyttämään ns. somekokoa eli 1200x 628 px, koska tällöin työpaikkailmoituksen jakaminen esimerkiksi sosiaaliseen mediaan onnistuu kätevästi, ilman että nuo alustat alkavat skaalaamaan kuvaa miten sattuu ja yrittämään asetella sitä paikoilleen, siinä onnistumatta. Tällöin kuva näkyy vain osittain ja siihen pystyy vaikuttamaan vain kuvakokoa muuttamalla.

Työpaikkailmoituksen kuva lisätään rekrytointijärjestelmästä Työpaikkailmoitus -välilehden kohdassa Ilmoituksen kuva. Siinä on vielä mukavana muistisääntönä tuo pikselikoko. Kuvana voidaan käyttää esim. jpg tai png kuvaa. Mikäli kuvaa ei valita, tulee työpaikkailmoituksille oletuksena se kuva, joka on asetettu työnantajasivullenne ensimmäiseksi kuvaksi. Ja mikäli tuo kuvan lisäyskenttä ei näy teillä työpaikkailmoitusvälilehdellä, voi pääkäyttäjänne sen sinne lisätä tai me voimme lisätä sen puolestanne. Laita vain meille viestiä tuki@kuntarekry.fi

Lue myös: Videot ja kuvat osana työpaikkailmoitusta

Hakulomakkeen julkaisu

Yksi huomionarvoinen asia, joka joskus unohtuu, on hakulomakkeen lisääminen työpaikkailmoitukselle. Tämä muistiin etenkin niille, jotka haluavat vastaanottaa hakemuksia Kuntarekry-järjestelmään ja hallinnoida rekrytointia sen avulla. Voitte myös itse valita täysin millaisen hakulomakkeen ja millaisia kenttiä hakemukselle otatte mukaan. Tämä kannattaa aina miettiä rekrytointikohtaisesti jo rekrytointia suunniteltaessa. Hakulomaketta pohtiessa kannattaa miettiä, mitkä ovat juuri ne asiat, jotka ovat relevantteja tietää rekrytoinnin alkuvaiheessa, ja mitä voidaan selvittää rekrytoinnin edetessä. On hyvä myös kriittisesti miettiä, tarvitaanko esimerkiksi jokainen työkokemusrivi erikseen, vai voisiko hakijalle tehdä hakulomakkeelle valintamahdollisuuden ”Työkokemusta vastaavasta kuin haettavana olevana tehtävästä alle 1 vuosi, 1–3 vuotta, yli 5 vuotta jne.”

Lue myös: Kevyempi työnhaku Kuntarekryllä

Viestipohjat apuna viestinnässä

Hakijaviestintä on yksi onnistuneen rekrytoinnin ja hyvän työnantajamielikuvan peruspilareita. Kuntarekry-järjestelmä mahdollistaa monipuolisen hakijaviestinnän suoraan rekrytointijärjestelmästä, ja parhaassa tapauksessa hyvin pitkälle automatisoituna. Voit esimerkiksi laittaa Kuntarekry-järjestelmän lähettämään automatisoidun kiitosviestin, kun olet vastaanottanut hakemuksen sekä lähettää hakijoille automattisesti viestin, kun hakuaika päättyy. Näitä viestejä kannattaa hyödyntää siihen, että tiedotat rekrytoinnin etenemisestä ja pidät hakijat tietoisena missä mennään.

Voit myös luoda rekrytointijärjestelmään erilaisia viestipohjia, joiden avulla tehostat viestintää ja luot monipuolisia, mutta samalla informatiivisia viestipohjia. Viestipohjia voit luoda esimerkiksi haastattelukutsuihin, ei kiitos -viesteihin, rekrytoinnin etenemis- viesteihin tai paikka on teidän -viesteihin. Näitä viestipohjia kannattaa suunnitella ja toteuttaa jo etukäteen, jolloin ne ovat kätevästi hyödynnettävissä suoraan rekrytointijärjestelmästä. Viestipohjissa kannattaa kuitenkin pitää mielessä se, että niiden on tarkoitus viestiä ihmiselle, vaikka itse viestintä hoituukin pitkälti automatisoidusti.

Lue myös: Laadukas hakijaviestintä - parempi hakijakokemus

Jos haluat kuulla näistä tai joistain muista rekrytointejasi helpottavista ominaisuuksista lisää, laita meille viestiä ja me autamme mielellämme!

Ota yhteyttä