kuntarekry-päivät

Terveisiä Kuntarekry-päivästä!

Tiistaina oli jälleen yksi vuoden upeimmista päivistä, kun päästiin asiakkaidemme kanssa viettämään Kuntarekry-päivää. Virtuaalisesti järjestettyyn tapahtumaan osallistui ennätysmäärä väkeä, noin 200 henkilöä erilaisista asiakasorganisaatioista ja saatiinkin näkemyksiä ja ajatuksia niin kuntapuolelta kuin tulevilta hyvinvointialueilta sekä yhtiöistä ja oppilaitoksista. Suuria muutoksia on menossa ja tuemme niissä parhaamme mukaan rekrytointi- ja perehdytysasioiden osalta.

Tervetulotoivotusten jälkeen lähdimme liikkeelle Kuntarekry.fi -sivuston kuulumisilla. Alussa muistuteltiin mieleen sitä, että Kuntarekrystä on olemassa sekä koulutusympäristö, jossa voi kokeilla ja harjoitella, että sitten se oikea julkinen tuotantoympäristö, jossa ne oikeat ilmoitukset ovat. Viime aikoina sivustolle on tullut mm. uusia pikahakuvaihtoehtoja ilmoituksille, kuten työsuhde, virkasuhde ja anonyymi. Näiden lisäksi lähiaikoina on tulossa vaihtoehto etätyö.

Uutta kehitetään jatkuvasti

Rekrytointijärjestelmän tulevista uutuuksista kertoivat tuoteomistaja Jari ja tuotepäällikkö Pauliina. Erityisesti hyvinvointialueita ajatellen pian pystyy tekemään sijaisille myös massatarkistusmerkintöjä, eli kerralla päivittämään uuden organisaation ja tehtävät useammalle sijaiselle. Tämä nopeuttaa työtä huomattavasti ja mahdollistaa sijaisten siirtämisen hyvinvointialueiden Sijaispankkiin muutamalla klikkauksella. Rekrytointimoduulin puolella iloa herätti mm. omien kysymysten määrän kasvattaminen sekä erilaisten suodatusten parantaminen. Tulevaisuuteen hieman pidemmälle katsoen tulossa on mm. työhaastattelukalenteri sekä SSO-kirjautumisratkaisu.

Tämän jälkeen ääneen pääsi Risto, joka kertoi hiljattain tehdyssä rekryjärjestelmän versiopäivityksessä tulleista uutuuksista ja niitähän oli erittäin paljon. Ohjeet on tuotu helpommin saataville, sopimusalatieto työpaikkailmoitukselle, TE-palvelut.fi -julkaisun piilomerkit esiintuova työkalu sekä mm. suljetun rekrytoinnin vastuuhenkilöiden muokkausmahdollisuus. Näihin voit tutustua vielä tarkemmin versiotiedotteesta.

Pienryhmissä verkostoitumista ja vinkkien jakamista

Lounastauon jälkeen visailimme leikkimielisen Kuntarekry-visan parissa ja kisa voittajasta oli tiukka! Visan jälkeen jakaannuimme hieman pienempiin ryhmiin ja siellä käytiin mielenkiintoisia keskusteluja esitysten ohessa. Työnantajaesittelysivujen arvioinnin yhteydessä nousi keskustelua kuvituskuvista. Monesta tuntuu, että kuvat ovat samanlaisia organisaatiosta riippumatta ja on vaikea saada omasta organisaatiosta aitoja kuvia. Siihen tarjottiin vinkiksi mm. yhteistyötä henkilökuntaan mahdollisesti kuuluvan harrastevalokuvaajan tai paikallisen valokuvaamon kanssa.

Hieman tuoreimpien käyttäjien ryhmässä saatiin vinkkejä järjestelmän käyttöön ja erityisesti puhututti käyttäjätunnukset ja niiden luominen uusille henkilöille. Nämä ovatkin tärkeitä asioita ja hyvä, että ne puhututtavat! Videorekrytoinneista saatiin muutama hyvä kehitystoive ja niiden käyttö onkin viime aikoina yleistynyt, mikä varmasti tuo lisäarvoa monelle, koska pystyy näkemään useampia henkilöitä rekryprosessin aikana. Kaikki eivät ole kirjallisesti lahjakkaita, mutta pystyvät tuomaan hyvin esiin omaa osaamistaan ja soveltuvuutta tehtävään videoiden avulla.

Hakijakokemuksen huomiointi entistä tärkeämmässä roolissa

Iltapäivällä panostettiin rekrytointiprosessin kehittämiseen hakijakokemuksen näkökulmasta. Käytiin läpi työpaikkailmoitusten sisältöjä, sitä miten niiden houkuttelevuutta voisi lisätä tuomalla niihin juuri sitä tietoa, josta hakijat ovat kiinnostuneita. On myös tärkeää suunnitella hakijan kontaktipisteet osaksi rekrytointiprosessia, niin voidaan varmistaa hakijan huomiointi hakuprosessin eri vaiheissa. Meille se voi olla massarekrytointia, mutta yksittäiselle hakijalle hyvinkin ainutlaatuinen kokemus.

Päivän päätteeksi mentiin vielä pienryhmiin kehittämään hakulomakkeita, viestintää ja verkostoitumaan niin Intro-perehdytysohjelmiston kuin tulevien hyvinvointialueiden rekrytoijien kesken. Hyvinvointialueiden osalta tuntuu, että moni asia on vasta suunnittelussa ja vielä ei pystytä kovin vahvasti paneutumaan esimerkiksi työnantajamielikuvatyöhön tai rekrytointiprosessien kehittämiseen. Näiden hetki varmasti tulee aikanaan ja me olemme valmiina auttamaan siinä työssä.

Kiitokset vielä kaikille osallistujille ja tervetuloa kaikki mukaan jälleen ensi syksynä 4.10.2022!